Daglig leder Dan Christensen og styreleder Siv Øye Carlsen i Sotra SK. Foto: Inger Elise J. Økland

Her blir det båtmesse

edit today

Norges nest største innendørs båtmesse «Dra til sjøs» arrangeres i Sotra Arena 18. – 21. februar. Sotra Sportsklubb har sikret seg fire store, nasjonale messer i år – inkludert OTD 2016.

Båtmessen Dra til Sjøs blir Norges nest største innendørs båtmesse når de flytter inn på 8.000 kvadratmeter i Sotra Arena helgen 18. – 21. februar.

– Vi er veldig godt fornøyd med å få denne messen hit. Den er stor, den er ny og det er vi som er arrangør, sier Dan Christensen, daglig leder i Sotra Sportsklubb.

Rekordmange utstillere

«Etter 7 år med neglesprett, våte kunder og vind i seilene er det endelig klart for innendørs båtmesse igjen», skriver kystmagasinet Baatsans.no. Den populære båtmessen har tidligere vært arrangert i Arenum i Solheimsviken men etter at hallen ble revet har messen vært utendørs.

– Messen er fullbooket, vi har ventelister. Vi håper på besøkstall tilsvarende det vi hadde på bilmessen i høst. «Dra til sjøs» får i år med flere utstyrsleverandører enn tidligere og vi har forventninger om at det vil dra opp besøkstallet ytterligere, sier Christensen.

Her vil du finne alt fra raske småbåter til store cabincruisere og seilbåter – farlige greier for de som er interessert i båt og båtliv, humrer båtentusiasten Christensen.

– De «riktige» messene

Første helg i februar leies Sotra Arena ut til Boligmessen, som ble arrangert på Sotra for første gang i fjor. I oktober går Norges største bilmesse av stabelen og deretter OTD – Norges største årlige oljemesse, årets største arrangement for klubben.

Christensen forteller at messer og store idrettsarrangementer er blitt klubbens viktigste inntektskilde. Denne uken pågår Yrkesmessen i regi av Sotra Rotary Klubb. I starten av mars blir det en skikkelig håndballweekend med seriekamp mellom Tertnes og Fyllingen.

– Dugnad er nøkkelen

– Det blir noen intense helger med dugnad slik at mest mulig av overskuddet går til klubben, men så sikrer vi også hele årsinntekten på noen få, store arrangementer, sier Christensen.

– Vi har høy sportslig aktivitet i det daglige og ser hvor mye det betyr å ha et anlegg, det gir både klubben og andre lag vanvittig mye. Branns eliteserilag kommer hit og trener hver dag. Sotra Arena trekker folk og vi får god respons på anlegget, sier Christensen.

 

Les også

Meny