Her er Årets Gründer

edit today

– Dette hadde jeg aldri trodd! Sa en tydelig overrasket Kirsti Johanne Back da hun ble kåret til Årets Gründer Region Vest 2015 på VNRs høstfest i går kveld.

– Jeg er så overrasket og så rørt – jeg føler at jeg nesten ikke fortjener det, sa en ydmyk og svært takknemlig gründer.

Urtemakeriet Kulturbakeri har sin kjernevirksomhet rundt produksjon og salg av brød og bakverk, spiseri og kursvirksomhet.

– Nettverk er viktig

Hun takket aktører som Gode Sirklar og VNR for den jobben de gjør med å skape nettverk for små gründerbedrifter, og understreket at det har enorm betydning – særlig i en etableringsfase.

– Nå har jeg hjertebank og klarer nesten ikke å si noe, dette er helt fantastisk! fortsatte hun.

Det som startet med 15 brød på Fiskarbondens Marknad i 2009, er for lengst blitt et levebrød for Back, som har et stadig fokus på videreutvikling og vekst: Nytt gartneribygg i 2014 og nytt bakeri i 2015. Nylig åpnet hun bakeri og kafeutsalg nummer to på Fjell Gard.

Les også: Fra posthus til kafe

Verdige kandidater

Det er VNR som står bak kåringen og styret som kårer vinneren. Steinar Landro, styremedlem i Vest Næringsråd, understreket at det ikke var noen lett avgjørelse.

I tillegg til Urtemakeriet Kulturbakeri var Bjørnars Transport, Decca Technology, Live2Learn og Sekkingstad Bilteknikk nominert.

– Hver og en av de nominerte fortjener denne prisen, sa han før han avslørte at juryen hadde landet på Urtemakeriet Kulturbakeri.

Les også: Nominert til Årets Gründer

I sin vurdering har juryen lagt vekt på grad av nyskaping, utvikling og lønnsomhet, skaping av nye arbeidsplasser, serviceinnstilling, salg/markedsføring, profil og omdømme utad og HMS og kvalitet.

 

Les også

Meny