Her handler du den gode påskematen

edit today

Har du tenkt deg innom Fiskarbondens påskemarknad på lørdag? Hele 23 aktører stiller ut på to torg: i Glassgården, og på det nye torget ved Coop Obs Hypermarked. På markedet finner du et stort utvalg kortreiste, lokale matprodukter fra blant annet Urtemakeriet, Glesvær kafe, Strilalam – og nykommeren Hellesøy Mat og Vin. – Vi stiller med gravet og røkt hvalkjøtt, samt varmrøkt ørret og gravet laks som kundene får smake på nybakt brød. I tillegg har vi med små poser med snacks som karamelliserte nøtter og marengs. Vi produserer alt selv, forteller daglig leder Christian Kvalvik til vnr.no. Det blir både salg og smaksprøver fra aktørene på markedet.

Påskedigg

Lammepølse, lynghonning fra Sotra, fiskeprodukter fra Glesvær, steinovnsbakte brød og søt bakst – hvis du vil unne seg noe ekstra godt til lange påskefrokoster er Fiskarbondens marknad stedet. – Denne gangen har vi dobbelt så stor plass å boltre oss på, og har dobbelt så mange aktører med, sier Linn Turøy, som leder arbeidet med Fiskarbondens Marknad. Her vil du også finne unike, håndlagede produkter: håndmalte silkeskjerf og gardiner, hårturbaner, souvenirer fra Dekor Design og trearbeid, for å nevne noe.

Praktiske blomsterkasser

– Vi tror at blomsterkassene i pyramideform vil selge godt. De er perfekte til vårblomster, eller jordbærplanter, mener hun. Det etter hvert så veletablerte torg-tilbudet der lokale mataktører og håndverksprodusenter møter kundene i Sartor Storsenter med sine unike, kortreiste varer, er et ektefødt barn av Kysteventyret. Kysteventyret er reiselivssatsingen i Fjell, Sund og Øygarden, et Gode Sirklar-prosjekt som er i ferd med å utvikles til en selvstendig, bærekraftig reiselivsdestinasjon. Les også: Kysteventyret kan bli «nye Hardanger» Fiskarbondens Marknad er organisert som et samvirke mellom aktørene som deltar.  

Les også

Meny