Her kan det komme hurtigbåtterminal

edit today

«Se bildene fra Januartreffet her!» Dagens 4000 arbeidsplasser på Ågotnes kan øke til 6000 i løpet av de neste 5-10 årene. Det vil skape ytterligere press på infrastrukturen, som ikke en gang er dimensjonert for dagens trafikk. Coast Center Base (CCB) er i dialog med Fjell kommune om ulike strakstiltak – deriblant hurtigbåt mellom Ågotnes og Bergen. Planene ble presenterte på Januartreffet til Vest Næringsråd tirsdag denne uken.

P-hus og terminalbygg

– Det vil være mulig å bygge en hurtigbåtkai innerst i Tranevågen, samt et terminalbygg med sitteplasser til hundre personer. Det er viktig at båten kan gå uavhengig av aktiviteten på basen og ellers i området, sa forretningsutvikler Oscar Eide, da han presenterte CCBs visjoner. En hurtigbåt vil kunne frakte opp mot 300 passasjerer hver vei, og turen vil ta cirka 25 minutter. – Bussen som tilbys de ansatte hos Aker Solutions og FMC Technologies viser at viljen til å reise kollektivt er stor hvis det fungerer. Vi tror at et hurtigbåt-tilbud også vil fungere, sa Eide. – Hva må til for å realisere disse planene? – Dette arbeidet er i innledende faser og vi jobber med å finne ut om det praktisk lar seg gjøre, om det er interesse i markedet og passende båter for et slikt oppdrag. Det neste er å finne ut kostnadene og ikke minst hvordan vi kan dekke disse. Vi må også kartlegge interessen hos ansatte i bedriftene, sier Eide til vnr.no. Ulike kaialternativer kan være aktuelle i Bergen, og det kan være aktuelt med et stopp på Kleppestø. CCB regner med at båten vil kunne være i drift allerede fra høsten 2013, dersom man løser alle utfordringer og lokalt næringsliv bidrar til finansieringen.

Trafikkovervåking

Deltakerne på Januartreffet fikk se de første bildene live fra to av overvåkingskameraene som er plassert ut slik at de viser trafikken i Straume-området og på Bildøy bru. De levende bildene vil om kort tid være tilgjengelig døgnet rundt på nettsidene til Radio Sotra. Informasjonsrådgiver Vigleik Brekke i Fjell Kommune informerte om et tredje strakstiltak som er under utarbeiding, «Spontan samkjøring», etter modell fra Kokstad-Sandsli-området. Tiltaket gjør det mulig å komme i kontakt med andre bilister med et enkelt tastetrykk på nett eller smarttelefon, og koordinere kjøringen.

Les også

Meny