Den splitter nye bobilen er ikke noe for nervøse sjåfører, her trengs det førerkort for liten lastebil. Fredag morgen ble bobilen vasket og klargjort til overlevering i verkstedet til Vest Caravan. Foto: vnr.no

Her selger hun en bobil til 2,4 mill

edit today

Vest Caravan har gjort god butikk på det voksende campingmarkedet helt siden starten i 2007 og investerte i et 1500 kvadratmeter stort, moderne næringsbygg i Tellnes Næringspark i 2012: en snopebutikk for campingentusiaster. Her står bilene på rekke og rad, inne og ute. Trendy campingmøbler og praktisk inventar. En av bobilene som ble overlevert til kunde fredag morgen, har en prislapp på 2,4 millioner kroner – inkludert en rekke tilleggsutstyr. I eksklusiv yacht-stil, med «maksimal kjørekomfort» og vannbåren gulvvarme. Effekter som fancy lyslister under markisene hører også med. – Samtidig med at prisene stiger, ser vi at folk legger mer og mer penger i bobilene. Det er ikke bare drømmen om en hytte på hjul, men også et hjem på hjul, sier daglig leder Elisebeth Førli-Ekerhovd til vnr.no.

Nytt verksted

I vakuumet etter Sund Auto etablerer Vest Caravan et nytt verksted for bobilkunder. De søker i disse dager etter en teknisk leder til verkstedet, og håper å komme i gang så fort som mulig. – Vi har allerede en mekaniker i 50 prosent stilling, som tar seg av mindre reparasjoner. Etter at Sund Auto forsvant, har vi vært tvunget til å sende kundene våre helt til Kokstad for å få utført større reparasjoner. Det er ingen ønske-situasjon verken for oss eller kundene, sier Førli-Ekerhovd. Hun legger til at Vest Caravan vil få mer enn nok å gjøre som tottalleverandør.

Velger reisemål etter værmeldingen

– Vi ser lyst på fremtiden. Dette er et voksende marked. Veldig mange bytter ut hytte og båt med en bobil, og reiser til finværet, sier hun. – De vil gjerne slippe vedlikeholdet og alt ansvaret som følger med hytte og båt, og slippe å være avhengig av været, legger Frøli-Ekerhovd til. Dagens bobiler er helårsbiler som tåler vinter i Norge, og mange skitrekk er tilrettelagt for campinggjester. Campingliv er blitt et helårsfenomen, og undersøkelser viser at campingturister er blant de som legger igjen mest penger på ferie.  

Les også

Meny