Foto: Inger Elise Økland/ Scanpix

Her skal OBOS bygge 200 leiligheter

edit today

Sammen med Brødrene Ulveseth skal Norges desidert største boligbyggelag etablere et nytt boligfelt med 200 leiligheter på Straumsfjellet, et område som er kjøpt fra Liegruppen. – Sotra er en region jeg kjenner fra tidligere. Vi har sett en økende bosetning over lang tid i Fjell, noe som gjør det til et typisk sted hvor vi ønsker å etablere oss. Vi har en god dialog med myndighetene og synes det er ekstra kjekt å etablere oss et sted hvor politikerne er så positive, sier regiondirektør Dag Jarle Aksnes i OBOS, Hordaland. Han legger til at det er gode muligheter for at OBOS investerer i flere prosjekter på Sotra. – Fjell har hatt en stor vekst og utvikling lenge, det er på tide vi etablerer oss her, sier han.

Vil bygge 200 boliger i Bergensregionen

OBOS har bygget 90.000 leiligheter i Oslo, og drifter cirka 150.000 leiligheter. Først i 2002 etablerte boligbyggelaget seg i Bergen, da de kjøpte Kjøttbasaren. OBOS står bak Ørnen Hotell ved Bergen Storsenter, som skal ferdigstilles våren 2014. – Vi har som mål å bygge 150-200 boliger bare i Bergensregionen, inkludert Sotra, sier Aksnes. Når det gjelder næringsbygg har OBOS så langt konsentrert seg om kjernen i Bergen Sentrum.

Salgsstart til vinteren

Salget av leilighetene på Straumsfjellet starter i vinter. Aksnes er svært optimistisk. – Vi vet at leiligheter er etterspurt i Fjell. Dette blir praktiske og fine leiligheter som egner seg både for studenter og folk som vil kvitte seg med stort hus og hage. Jeg tror ikke det blir noe problem å få solgt dem, sier han.

Les også

Meny