Grethe Smedhaug og Frank Kjelsvik.

Hotellsommer med mange oljegjester

edit today

Det er forventet stor riggaktivitet på CCB i sommer, og det er det flere som gleder seg over. – Belegget ser bra ut for sommeren, blant annet på grunn av den forventede aktiviteten på CCB, sier Frank Kjelsvik. Han er innehaver av Esso-stasjonen og hotellet. Resten av bygningsmassen er det LieGruppen som eier.

Høyere omsetning

Den kostbare ansiktsløftningen for Ågotnes hotell og Public betaler seg. Siden investeringen på rundt ni millioner kroner for to år siden, har omsetningen økt med 70 prosent. – Vi var nødt til å gjøre noe, og det vi gjorde viste seg å være riktig. Våre bedriftskunder er de viktigste vi har, samtidig ønsker vi å være en naturlig møteplass for lokalbefolkningen også, sier Frank Kjelsvik. Restauranten og baren driftes av Public Drift AS, med Grethe Smedhaug i spissen. Med oppussingen fikk også kjøkkenet og maten et oppsving. Omsetningen er vesentlig høyere, ifølge Smedhaug. De har avtaler med bedrifter som Aker Solutions og FMC Technologies om overtidsmat. Nye grupper finner dem stadig på takeaway, forteller Smedhaug. – Det kommer fire nye retter på menyen i løpet av sommeren, og vi kommer til å satse mer på underholdning fremover. Det ligger mye penger i underholdning, sier Smedhaug, som har erfart at det er lokale band og artister som trekker mest publikum.

Fortviler over skjenkeregler

Blomsterbutikken forsvant ned til Ågotnes Torg, og Spar med post i butikk forsvinner samme vei ved nyttår. Verken Kjelsvik eller Smedhaug bekymrer seg over dette, de tror utbyggingen vil generere mer trafikk til hele området. Det største hinderet for omsetningsvekst, mener de er skjenkereglene i kommunen. – Vi ønsker å være et alternativ til byens utesteder, men opplever at bedrifter og grupper vegrer seg for å booke arrangementer her når de får vite at baren stenger kl 01.00 og at det er slutt på brennevinserveringen allerede ved midnatt. Vi har søkt flere ganger og fått nei, sier Smedhaug, som håper på en oppmykning av de alkoholpolitiske retningslinjene etter høstens kommunevalg.

Les også

Meny