Innvier med stjernespillere på fire hjul

edit today

Så snart fotballhallen i Straume Idrettspark står ferdig skal den rigges til vestlandets største bilmesse 3.-5. oktober. «Innvielsen» blir en aldri så liten generalprøve på oljemessen OTD. 

Jubelbruset har så vidt lagt seg i Sotra Sportsklubb etter Trond Mohns generøse gave på 25 millioner kroner. Kunstgresset legges i disse dager på plass rad for rad inne i den nye fotballhallen. Hundrevis av LED-pærer skinner som en stjernehimmel oppunder taket.

Om nøyaktig en måned vil lysene speiles i lakken på nybilene.

Lykke på fire hjul

– Bergen trenger en bilmesse. Hallen og fasilitetene her i Straume Idrettspark er meget velegnet. Om arrangøren klarer å få det formatet på messen som dette åpner for, så blir det svært vellykket, mener Rune Brunstøl, salgssjef VW Personbil hos Møller Bil Drotningsvik til vnr.no. Det er en av 15 utstillere.

Til «Kystmessen» skal gulvet dekkes med plast og hallen rigges med stands og varmes opp ved behov. Det blir gratis adgang og trådløst nett.

– Vi som utstillere håper at messen vil trekke til seg besøkende fra hele Bergensområdet, slik at dette ikke blir en ren Sotra-messe. Fordelen for kundene er at alle bilmerkene er samlet på ett sted og kan sammenlignes, legger Brunstøl til.

Det er ikke første gang en bilmesse blir arrangert på Sotra. Messegeneral Rolf Øvretveit i eventselskapet Heilt Konge arrangerte bilmesse med stort hell også i 2011 – den første bilmessen med mulighet for prøvekjøring. Årets messe er nesten fullbooket.

Årlig messe

– Det er først nå fasilitetene og egnede lokaler er kommet på plass på Sotra. Vi vet at det er etterspørsel etter en bilmesse i Bergensområdet og ønsker at dette skal bli et årlig arrangement. Timingen er god fordi det er sesong for nybillanseringer og bilmesser internasjonalt, sier Øvretveit, som lover gode messetilbud.

Hele parkeringsområdet mellom fotballhallen og Sotra Arena blir satt av til demobiler og prøvekjøring. Inne i Sotra Arena blir det «lekeland» for barn, kafe og kiosk. Serveringsmuligheter blir det også inne i fotballhallen.

For Sotra Sportsklubb blir arrangementet en ildprøve. Bare to uker etter bilmessen skal klubben huse Norges største årlige oljemesse OTD (Offshore Technology Days) i Straume Idrettspark.

Gode penger for klubben

– Vi skal huse 3-4 slike årlige messer fordi det er gode inntjeningsmuligheter for klubben. For oss blir dette en prøve på om alt fungerer før oljemessen braker løs. Det blir spennende, sier Dan Christensen i Sotra Sportsklubb.

Ennå gjenstår en del arbeid før hallen er innvielsesklar, deriblant asfaltering og beplantning på uteområdet.

– Entreprenøren har lovet meg at vi er i rute, sier Christensen med et smil.

Utstillerne

Bilmerker
Peugeot, KIA, Mercedes-Benz, Volvo, VW, Skoda, Toyota, BMW, Mini, Suzuki, Isuzu, Fiat, Alfa Romeo, Hyundai, Honda, Jeep, Fiat, Opel, Citroën, Ford, Tesla

Bobil/caravan
Bürstner, Hymer, Knaus, Niesmann+Bischoff, LMC, Weinsberg, Kabe, Tappert, Carado

Andre
BRP vannscootere, Can Am Spyder og Can AM ATV Massasjebad

Les også

Meny