Inviterer til mesterskap i truck- og krankjøring

edit today

Kan du slå denne mannen i truckkjøring? Jim Kenneth Stemme (bildet) er arbeidsleder i CCB og primus motor for mesterskapet som går av stabelen på Coast Center Base (CCB) neste onsdag. Han har selv tenkt å delta i konkurransen – om ikke annet enn for at de andre deltakerne og publikum skal få noe å le av, røper han med et smil. – Vi inviterer alle aktørene på baseområdet til å bli med. Dette gjør vi for å øke fokuset på HMS knyttet til truck- og krankjøring. Truckkjøring er månedenes tema i vår HMS-kalender. I tillegg ønsker vi å skape en sosial ramme rundt arrangementet med grillfest. Man trenger ikke å delta i mesterskapet for å være med på arrangementet, sier Stemme til vnr.no.

Spleiselag

Mellom 60 og 80 deltakere stilte opp i CCBs mesterskap i fjor, enten som konkurransedeltakere eller publikum, da CCB for første gang inviterte til mesterskap i truck. I år har de tatt med kranførerne også, og håper på dobbelt så mange deltakere. Interesserte kan melde seg på til CCB. Arrangementet er et spleiselag av en rekke sponsorer, og starter kl 16. Mesterskap i truckkjøring er ikke noe nytt fenomen. Et søk på Internett viser at ATIL – Autoriserte Tekniske Instruktørers Landsforening arrangerte NM for truckførere i 2002, med bedriftsinterne innledende runder i forkant. – Det skal konkurreres i liten truck, stor truck og kran. Deltakerne blir blant annet utfordret på tekniske ting, inspeksjon av trucken og presisjonskjøring. I tillegg skal vi ha en quiz med HMS-relaterte spørsmål, sier Stemme. Hovedgevinsten i fjor var en 52-tommers flatskjerm, det blir trolig en tilsvarende premie i år.

Bedre holdninger

– Et arrangement som dette bidrar til å ivareta kommunikasjonen mellom ledelsen og resten av de ansatte, derfor er den sosiale biten også viktig, legger kommunikasjonsrådgiver Irene Lillehammer til. Ferdigheter og holdninger til truckkjøring  var blant temaene som ble tatt opp på HMS-seminaret som ble arrangert av Vest Næringsråd og CCB i dag. Arve olsen fra Gantic mener at kjørestilen til truckførere er hovedårsaken til at det oppstår skader under kjøring. – Gode holdninger skapes der det er kultur for det, derfor er det vel så viktig at ledelsen tar dette på alvor, sa Olsen til deltakerne på frokostmøtet. Les også: «Pynter vi på statistikken?»

Les også

Meny