Jakter næringsbygg til TV-innspilling

edit today

Neste høst kommer en helt ny dramaserie på TV3. Nå ser produsentene til Sotra i jakten på egnede lokaler til studioinnspillingen.

«Kong Curling»-regissør Ole Endresen skal ha regien på «Aber Bergen», som har fått 3,5 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk Filminstitutt og 1 million kroner fra Fuzz.

Studioinnspillingen av dramaserien skal etter planen starte på nyåret, men bygging og tilrettelegging av studio må komme i gang allerede i november-desember.

Jakter lokaler på Sotra

ITV Studios Norway jakter nå lokaler som kan være egnet som TV-studio i de tre månedene innspillingen skal foregå. Filmen har et budsjett på 19 millioner kroner for ti episoder.

– Vi har noen spennende alternativer på Askøy, men er fortsatt på utkikk etter interessante lokaler. Det kan være nedlagte fabrikker eller andre store næringsbygg, som er egnet til å huse et TV-studio, sier produsent Ina Remme i ITV Studios Norway til vnr.no.

Lokalene skal ideellt sett helst ligge innenfor en effektiv kjøretid på 30 minutter fra Bergen. Videre må det være toaletter, og gjerne kontorer og et lite kjøkken.

Stor, åpen hall

– Vi ser etter en stor, åpen bygning i forskriftsmessig stand med god høyde under taket. Typisk et lager, en industrihall eller en nedlagt fabrikk på minimum 1000 kvadratmeter, gjerne 1500. Det kan gjerne være annen virksomhet der, men lydforholdene må være tilfredsstillende, sier hun.

Norsk Filminstitutt mener «Aber Bergen» er «en tøff og underholdende TV-serie». I sentrum av rettssalsdramet står et separert advokatpar, Erik Aber fra Oslo Øst og Elea Bergen fra en rik bergensfamilie.

Drama fra retten

Eksteriørscenene skal filmes fra Bergen tingrett og Bergen tinghus. Prosjektet er bredt og underholdende, med tøffe dialoger, samlivsproblematikk, og glimt fra samfunnets skyggesider, mener Norsk Filminstitutt.

– Det er første gang på 15 år at en TV-serie spilles inn i Bergen og det synes vi er spennende. Det er også første gang vi spiller inn en dramaserie. Gjennom serien følger vi paret og deres kollegaer, og det er en krimlinje som går igjen i hele serien, forteller Remme.

ITV Studios Norway holder til i Oslo og i Bergen, med lokaler på Torgallmenningen.

Les også

Meny