– Janteloven gjelder ikke

edit today

Hun har lederansvar for 120 ansatte på CCB og hovedomsorgen for to tenåringer. Sammenlignet med hennes tidligere jobber burde det være piece of cake for operasjonssjef Michelle Williams (43).

Klokken har så vidt passert halv ni denne morgenen i august. Operasjonssjefen på CCB har allerede fått unnagjort mye tankearbeid på bilturen fra Tertnes til Ågotnes, og med et knekkebrød uten pålegg og en kopp kaffe på kontoret er dagen i gang for Michelle Williams.

– Jeg har en god evne til å fokusere og jobbe strukturert og disiplinert. Det har jeg nok etter min far, som er en «gammel kriger». Jeg er sønnen han aldri fikk, sier Williams med en smittende latter og uforskammet mye energi.

Begynte på skolen som 5-åring

Allerede som 5-åring ble hun sendt på skole i England, mens familien bodde i Bristol. Tilbake i Stavanger fikk hun plass ved den amerikanske skolen, og begynte rett på andreklasse som yngste elev. Siden har Michelle lagt et skritt foran andre. At hestehobbyen endte med fire år på landslaget i sprangridning, var bare begynnelsen.

– Jeg var eneste kvinne på kullet mitt på Sjøkrigsskolen, seilte lenge som eneste kvinne på u-båt og fregatt. Jeg har hatt mine kamper, og lært meg å velge hva jeg skal bruke energien min på. Jeg er ikke prippen og jeg har aldri forventet noen særbehandling fordi jeg er kvinne, men jeg er opptatt av at ting skal være rettferdig, parerer hun.

Det var mens hun studerte handelsfransk etter gymnaset at Michelle oppdaget at studentlivet ikke var noe for henne.

Gikk «i krigen»

Rekruttskolen på Madla derimot ga mersmak. Mens hun tok den militære utdanningen hun trengte for å komme inn på Sjøkrigsskolen i Bergen, fikk hun prøve ut sine lederevner som troppsjef. Etter Sjøkrigsskolen ble Williams den første kvinnelige vaktsjefen på bro på langskip i NATO. Hun var med på å styre den norske NATO-flåten i øvelse.

– Å ha lederansvaret for en svær skute med 130 mann om bord var heftig. Vi seilte tre måneder i Middelhavet, og jeg har sett norskekysten opp og ned. Å få stå på broen under midnattssolen i Lofoten… Jeg har hatt opplevelser av en annen verden – det var helt fantastisk, sier hun med drømmende blikk på rogalandsdialekt.

Den hemmelige sjekklisten

– Som nyutdannet hadde jeg en sjekkliste med ulike mål og delmål for karrieren, som jeg jobbet målrettet mot. Da jeg var 28 år var alle målene krysset av på listen, forteller hun.

Williams fikk jobb som instruktør i Falck Nutec Gravdal – og fikk etter hvert sneket seg inn i ledergruppen der. I 2003 vendte hun tilbake til Marinen og jobbet administrativt med implementering av nye fregatter, før hun for seks år siden fikk jobben som operasjonssjef for CCB.

– Den jobben skal jeg ha, tenkte jeg da jeg så stillingsannonsen i avisen. Altfor mange kvinner lar seg styre av janteloven, men den gjelder ikke! Man må våge å tro at man kan. Jeg har nok et veldig høyt selvbilde, skrattler hun og legger til med mer alvorlig mine:

– Jeg har alltid ment at den beste bekreftelsen kommer fra en selv.

Veddemålet blant «gutta på golvet», som ga henne max to år i jobben, har hun for lengst gjort til skamme.

«Kremmeri»

Evnen til å jobbe målbevisst og systematisk har hun tatt med seg videre fra Forsvaret, og det kommer til nytte både på hjemmebane og på jobb – spesielt i en tid hvor usikkerheten rundt Statoils omorganisering preger CCBs drift.

CCB har i dag 210 fast ansatte. Signalene fra oljeselskapet er at all forsyningsvirksomhet skal være flyttet fra Ågotnes til Mongstad innen utløpet av 2016, og at subseaaktiviteten på Ågotnes vil bli styrket.

– Vi vet ikke mer enn det, men med god kommunikasjon og involvering fra Statoil, vil vi kunne være med å bidra til å lette prosessen. For CCB handler det nå om forretningsutvikling, tilførsel av nye kunder og tjenester, oppfølging av aktiviteter og å ta vare på alle våre ansatte, sier Williams.

Hør om Statoli sine planer på Augusttreffet til VNR – klikk for info og påmelding!

5 Fun facts om Michelle Williams

  • Nyvalgt leder i Åsane Rideklubb, som skal bygge nytt rideanlegg for 60 hester
  • Mener mange fritidsaktiviteter er organisert for usystematisk
  • Debuterte som turn-instruktør for at barna hennes skulle få gå på turn
  • Liker å sy og strikke
  • Går alltid med høye hæler (når hun ikke må ta på vernesko

Les også

Meny