Sartor Holding er i ferd med å bygge opp en egen regnskapsavdeling, med økonomisjef Astrid Aag i spissen. Foto: vnr.no

«Jeg er nok over gjennomsnittet økonomisk bevisst»

edit today

– Jeg kjøper det jeg trenger og litt til. Vindusshopping er noe jeg ikke bedriver, sier den nybakte økonomisjefen og ler hjertelig.

Talent for tall

Året er 1976. Astrid Aag sitter ved siden av faren, mattelæreren. Han retter elevprøver og hun løser små regnestykker. Når Astrid begynner på ungdomsskolen bestemmer hun seg for å bli revisor. Siden har tobarnsmoren jobbet hos PwC og Ernst & Young. Frem til den dagen hun kom hjem fra ferie og helt tilfeldig oppdaget en interessant stillingsannonse fra Sartor Holding. – Jeg følte at annonsen var rettet mot meg. Tiden begynte å bli moden for å gjøre noe annet. Gjennom Vest Næringsråd har jeg fått øynene opp for den positive utviklingen som skjer her i regionen, og jeg synes det er kjekt å ta del i utviklingen, sier Aag.

«Jeg kan bli veldig utålmodig»

Sartor Storsenter er midt i den største utviklingen senteret noen gang har opplevd, med store investeringer, et komplekst momsregelverk å forholde seg til og omfattende krav til dokumentasjon. Aag er ikke redd for å få for lite å gjøre, til tross for at hun aldri har hatt så mye fritid som nå. Hver dag går hun til jobb fra hjemmet i Bildøybakken, i stedet for å sitte i kø til Bergen. – Jeg er vant til å jobbe mye, og har stor arbeidskapasitet. Min største styrke er at jeg er veldig effektiv og strukturert. Jeg kan bli utålmodig hvis jeg støter på hindre som gjør at jeg ikke kommer videre i arbeidet. Korte beslutningsveier tiltaler meg veldig ved denne jobben, sier Aag og legger til: – Til mine barns store irritasjon, liker jeg å få arbeidsoppgaver unna. Lover de å rydde rommet, forventer jeg at de gjør det med det samme, avslører hun og ler igjen.

«Alle burde studere økonomi»

Aag må medgi at det er hun som er økonomisjef hjemme, at hun muligens er over gjennomsnittet pengebevisst og at hun synes alle burde studere økonomi for kunnskapens del. – Vi foretrekker å investere pengene i fast eiendom, ferie og fritid. Det kan jo diskuteres om en hytte til syvende og sist er en god investering, men påskeferie på hytten sammen med familie og gode venner er egentlig helt ubetalelig, sier hun.

5 ting du ikke visste om Astrid Aag

  • Sovner når hun kjeder seg (kan også skje på konferanser…)
  • Er en av isbaderne i Kolltveit Duppelag med Skrik og Skråma, som bader sammen en dag i uken fra september til mai og praktiserer fotoforbud. Laveste badetemperatur: 4,2 varmegrader.
  • Korpsinteressen har hun overført til datteren, som valgte bort russetreff i Kongeparken for å delta i European Youth Brass Band i forbindelse med EM for Brass Band sist helg.
  • Har feriehus på Gran Canaria
  • Liker å gå turer i fjellet på ski eller til fots

 

Les også

Meny