Eier og daglig leder Anved Aarbakke Jr. Foto: vnr.no

«Jeg malte litt og tjente noen kroner»

edit today

«Some people want it to happen, some wish it would happen – others make it happen» står det på veggen i møtelokalene hos 40-årsjubilanten Solid Vedlikehold. De får det til, både far og sønn Aarbakke.

Barndomsminner

Utstyret som blir brukt i Nordsjøen blir utsatt for ekstrem påkjenning og slitasje, og for å hindre rust må det vedlikeholdes. Solid Vedlikehold er blant de største aktørene i Norge på overflatebehandling, men tilbyr også andre tjenester. Anved Aarbakke Sr. startet familiebedriften i 1973 i Fana. – I skoleferiene reiste vi med båt fra sted til sted hvor det var arbeid. Jeg fikk hjelpe til; malte litt og tjente noen kroner. Det var fantastiske ferier, forteller Aarbakke Jr. Bedriften ble flyttet til Ågotnes i 1987, litt tilfeldig, på den tiden området var en steinrøys. Det var et godt trekk. På fire ti-år har virksomheten vokst til å bli en nasjonal aktør med 600 ansatte fordelt på ulike prosjekter i Norge, og var i høst en av fem nominerte til Årets Bedrift Region Vest.

Om å fylle farens sko

Bare de siste årene har bedriften hatt en økning på 30-40 prosent årlig. – Vi omsetter for omtrent 360 millioner kroner i år. Det er 50 prosent økning fra i fjor, forteller Aarbakke nøkternt. Han er største aksjeeier i familiebedriften med sine 40 prosent, og overtok den daglige driften etter sin far for fem år siden. – Å overta etter far var en utfordring. Veksten er et resultat av flere års hardt arbeid, men også den generelle veksten i olje- og gass-næringen. Plutselig løsnet det og vi landet noen kontrakter med større aktører som Aibel, sier han og legger til: – Vi har gode medarbeidere som ikke går hjem klokken fire hvis det «brenner», men står på når det trengs.

Lokker med NM

En stor del av arbeidsstokken er utenlandske arbeidere som blir lært opp gjennom et eget utviklet nettbasert kurssystem for Solid Vedlikehold. Lærlinger er også viktig for bedriften, som i høst arrangerte NM i overflatebehandling for lærlinger i sine moderne verkstedslokaler. Det har de tenkt å fortsette med. – Målet er å få flere ungdommer til å velge faget. Vi ønsker å vise at det er et spennende fag og at de som tar fagbrev i overflatebehandling har spennende jobbmuligheter, sier Aarbakke engasjert. – Det har vært fantastisk å se alt som har skjedd på Ågotnes, vi må fortsette å utvikle bedriften i det lokale markedet. Jeg kjenner miljøet og setter stor pris på å være en del av det, sier han med stolthet.      

Les også

keyboard_arrow_up