Nå er det jul igjen!

edit today

Når det store Julemarkedet åpner på fredag, bugner det av håndarbeid, mat og mye annet i 19 rødmalte treboder på Sotraplassen.

Julelysene og de rødmalte bodene som står tett i tett og danner en «julegate», fikk julefølelsen til å komme snikende allerede tidlig i november, da de ble rigget opp. Fredag ettermiddag kl 16 «snikåpner» markedet, men offisiell åpning er søndag i forbindelse med regionens store folkefest: Nissefesten.

– Vi gleder oss veldig og håper på godt vær, god stemning og masse folk! sier prosjektansvarlig Linn Turøy i Sartor Senterforvaltning.

Torgstemning

Svært dårlig vær ødela en del for den nye førjulstradisjonen på Sotra i fjor. Arrangøren har i år valgt å samle Julemarkedet på et mindre geografisk og område, ved Konglo. Plasseringen av bodene skaper en koselig og lun atmosfære.

– Det er et veldig variert og bredt spekter av produkter i år. Her blir det gode muligheter til å få kjøpt helt unike julegaver, særlig håndarbeid er det et stort utvalg av i år, forteller Turøy.

Unike julegaver

Du vil finne alt fra håndsydde klær og puter, ullfiltkjoler, tøfler og vikingringer, til spekepølser, smultringer og ost av melk fra ku og geit.

– Her er kjemikaliefrie og økologiske husholdningsprodukter, glasskunst, håndmalte julekuler og smykker. Du finner treleker og ullplagg til barn, håndlagede halser, luer, skjerf, pulsvarmere – ferske boller og smultringer – blant mye annet, ramser hun opp.

I tillegg skal ungdommene fra Basecamp selge godteri, sukkerspinn og vafler.

Regionens store Nissefest

– I åpningshelgen skal elever fra Knappskog, Kolltveit og Danielsen barneskoler synge og danse. Det kommer til å bli veldig stemningsfullt, sier Turøy.

På søndag braker det løs med fakkeltog og julegrantenning – når hele regionens store førjulstradisjon går av stabelen: Nissefesten. Den ble første gang arrangert av Vestnytt i 2005 og er blitt en folkefest som involverer mange aktører. Festen starter med åpning av Julemarkedet kl 15.

Turøy forteller at hver helg frem til jul blir det underholdning og mye moro for barnefamilier, som for eksempel vitenshow av Kyrre Smell og forestillinger av Fyllingsdalen Teater, som skal vise utdrag fra «Vennebyen».

Åpningstidene er fredager 16 – 20, lørdag 12 – 18 og søndag 14 – 19.

 

 

Les også

Meny