– Kan du ha hjemmekontor, så ber vi om at du bruker det

edit today
Tirsdag, onsdag og torsdag ventes rundt 4000 besøkende hver dag til HavExpo i Sotra Arena. Det vil merkes godt i trafikken rundt Straume.

HavExpo arrangeres for første gang, men er allerede blitt verdens nest største havbruksmesse med 300 utstillere fra ti forskjellige land.

– Dette vil naturligvis merkes på veiene, sier Dan Christensen i Sotra Sportsklubb.

Klubben eier halvparten av HavExpo, og har hektiske dager nå før det braker løs. Alt blir klart av det som kan planlegges på forhånd. Men trafikk-situasjonen på selve messedagene er umulig å forutse nøyaktig.

320 utstillere fra ti forskjellige land skal fylle fotballhallen og Sotra Arena tirsdag-torsdag neste uke.

Det de vet er at alle tilreisende må gjennom Straume for å komme seg til messeområdet. Derfor er

  • 35 shuttlebusser skal få utstillere og besøkende til arenaen med gratisavganger fra flyplassen, togstasjonen, de mest brukte hotellene i Bergen.
  • Bussene går kontinuerlig fra 08-18 alle tre messedagene med ekstra tette avganger om formiddagene.
  • Det er satt opp to avganger om morgenen med hurtigbåt fra Bradbenken på Bryggen til Brattholmen kai, før buss kjører passasjene til Sotra Arena.
  • Besøkende som kommer med privatbil må parkere i Kystbygarasjen og ta messebuss derfra til arenaen.

– Vi har også satt åpning av messen til kl. 10-17 for å unngå de travleste rushttidene. Men selv om vi er godt forberedt vil det likevel bli mer trafikk i området enn en vanlig ukedag. Derfor ber vi om at de som kan ha hjemmekontor disse dagene, bruker det. Det vil være til stor hjelp for oss, sier Christensen.

Les også

Meny