Køen skaper kreative tiltak. Få detaljene på Januartreffet! Foto: vnr.no

Kaprer ingeniører med kø-tiltak

edit today

Klikk her for program og påmelding til Januartreffet! Hver morgen og ettermiddag skysser Aker Solutions og FMC Technologies sine medarbeidere med felles turbusser mellom Bergen og Ågotnes. I bussen har de komfortable seter med sikkerhetsseler og tilgang til nett, slik at bussturen blir effektiv arbeidstid. Så ettertraktet er tilbudet at det er blitt et rekrutteringsargument. – Det går en buss klokken seks og to busser klokken sju, og tilsvarende på returen klokken tre og klokken fire. Den ene av de to bussene har fem stopp på veien, mens den andre fungerer som ekspressbuss. Alle bussene er nesten fulle, vi må snart vurdere å sette inn en enda en buss, sier administrasjonssjef Monica Solås i Aker Solutions. På dager med dårlig vær og dårlig føre er tilbudet spesielt populært.

Ågotnes ny flaskehals

Trafikken på Ågotnes er for lengst blitt så stor i rushtidene at det skaper utfordringer. I kommunedelplanen for Ågotnes ligger løsningen klar, med tilkomst fra Skjærgardsvegen og rett ned i industriområdet, men realisering av reguleringsplanen har latt vente på seg. – Vi må ha en vei å knytte denne nye innkjørselen til, og er nødt til å se dette i sammenheng med nytt Sotrasamband. Vi må få alt sammen inn i en bompengeordning, sa Fjell-Ordfører Eli Å. Berland til vnr.no i mai 2011. Det pågår nå diskusjoner mellom kommuneledelsen og næringslivet på Ågotnes om hva som er mulig å få til, og det jobbes med flere konkrete alternativer – deriblant hurtigbåt fra Bergen til Ågotnes og «spontan samkjøring». Dette får du vite mer om på Januartreffet.

Jobber med tiltak

Forretningsutvikler Oscar Eide i CCB jobber med trafikkproblematikken på fulltid. CCB har uttalt at de kan være villig til å forskuttere midler som kan føre til fortgang i arbeidet med å løse utfordringene. – Problemene er ikke inne på basen, men på vei inn og ut av industriområdet. Alle bedriftene i Ågotnes-området opplever problemet. Vi ønsker kortsiktige tiltak i tilknytning til strekningen frem til broen, men også tiltak i nærområdet, sier Eide, som vil orientere om arbeidet på Januartreffet til VNR.

Se de første live-bildene!

På medlemstreffet 29. januar får du også se de første bildene fra webkameraene som gir deg muligheten til å overvåke trafikken på Sotra til alle døgnets tider. Kameraene er foreløpig plassert ut på tre av fem steder på Sotra. Initiativtaker Rolf Øvretveit i Radio Sotra forteller at de to siste kameraene vil komme på plass på strategiske steder i løpet av de neste ukene. Prosjektet er finansiert av næringslivet på Straume og Ågotnes, samt med offentlige midler fra de tre kommunene.

Les også

Meny