Karantene-flotell til CCB

edit today
I dag kom denne boligriggen fra Nordsjøen til CCB med oljearbeidere.

Torsdag formiddag ble flotellet fortøyd ved kai 11 på CCB. Der skal det i første omgang bli liggende i 14 dagar.

– I utgangspunktet er dette kun et landligge, men der er folk om bord som er i karantene. De som slippes av skal hjem på turnusfri, forteller administrerende direktør på CCB, Øyvind Langedal.

Flotellet har på 440 enmannslugarer, og det var rundt 90 arbeidere ombord da det la til kai.

Arbeider smittet av korona

Det var 11. mars Equinor bekreftet at en person på Martin Linge-feltet hadde testet positivt på koronaviruset. Den smittede ble isolert på lugar, og det ble innført smitteverntiltak ombord.

Personen hadde nylig vært i Østerrike, og da dette ble listet som risikoland, ble vedkommende testet for korona-virus. Prøven var positiv.

Aktiviteten på feltet ble redusert, og det ble utført smitteverntiltak som på land, med mindre sosiale sammenkomster, færre møter, det ble innført større avstand mellom personell, og man fikk vasket ned fellesområder.

– For å få folk i land

Martin Linge-feltet er i prosjektfasen, og skal etter planen starte produksjonen i slutten av 2020.

– Arbeidet med prosjektet er satt på hold, og folk blir sendt i land. Dermed ble dette flotellet brukt til å få folk i land, forteller prosjektsjef Sveinung Vethe ved CCB.

– For oss er ikke dette et så stort prosjekt. Riggen er i land, blir demobilisert og blir liggende til smittevinden har blåst forbi oss, sier Vethe.

Det er 776 personer som jobber offshore med Martin Linge-prosjektet, fordelt på tre installasjoner.

Les også

Meny