Konkurrenter med felles stand

edit today

Verkstedbedriftene Karlsen og Sønn, BRIAS, Ågotnes Sveis, SOCON, Solid Vedlikehold og Otic Equipment er konkurrenter med samme innstilling: samarbeid vil gi mer butikk for hver enkelt bedrift. Derfor deltar de på Offshore Technology Days (OTD) med en felles stand under navnet Verkstedgruppen Sotra. – Det finnes mye kompetanse i verkstedsmiljøet på Sotra. Vi håper jo at Sotra-navnet skal bli bedre kjent her på messen, sier daglig leder Trond W. Nilsen i Sotra Contracting. – Vi ønsker å vise at vi i fellesskap kan tilby gode løsninger, og at vi kan ta på oss store oppdrag, sier QA/HSE-manager Hanne Sekkingstad i Ågotnes Sveis. Samarbeidet mellom bedriftene har utviklet seg som et resultat av etableringen av Verkstedgruppen VNR, en bransjegruppe under Vest Næringsråd.

Navnekonkurranse

For å sikre tilgang på ingeniører og annen kompetanse, går flere av verkstedbedriftene på Sotra nå sammen om å etablere en ingeniørbedrift. Fredag er det stiftelsesmøte. Disse planene er det Verkstedgruppen VNR som har jobbet frem det siste året. For å skape engasjement på standen under OTD, har de satt i gang en konkurranse som handler om å finne et godt navn på denne nye bedriften. Sotra Contracting, Ågotnes Sveis, Solid Vedlikehold, Otiq Equipment og CCB går inn som aksjonærer i selskapet, med en samlet startkapital på en million kroner. Bedriften skal ta på seg oppdrag fra eierbedriftene. De ansatte vil få tilbud om aksjer i selskapet. – At CCB er med gir en ekstra tyngde, sier Nilsen.

Lokalisert på Ågotnes

– Vi starter med to-tre ansatte. Daglig leder bør være en ingeniør, gjerne en kremmertype, sier Nilsen og understreker at det blir en nøytral person, altså ingen som kommer fra eierbedriftene. Partene har allerede noen aktuelle kandidater i kikkerten. – Vi har brukt mye tid på å diskutere det etiske. Det er en utfordring at vi er konkurrenter og det har tatt tid å bygge opp tillit, påpeker administrerende direktør Jarle Vindenes i Sotra Gruppen AS. Partene har flere alternativer for lokalisering av bedriften i Ågotnes-området og håper at driften kan være i gang i februar. – Vi vet at markedet er der og at det vil være oppdrag for denne bedriften fra første dag, legger Vindenes til.

Les også

Meny