EN GLAD GJENG: Fra venstre: Janne Havneraas og Rune Asle Straume (Sparebanken Vest), idrettsambassadør Kristoffer Skjerping, Kåre Bjorøy (Sartor Maskin), Per C. Aarsand (Vest Næringsråd) og Hans Jarle Einarsen (Sartor Senterforvaltning).

Kristoffer Skjerping er årets idrettsambassadør

edit today

I slutten av april ble det bestemt at Sotra-syklisten Kristoffer Skjerping skal være idrettsambassadør tilknyttet prosjektet «VNR Ung». Som idrettsambassadør skal Skjerping fremstå som en god rollemodell for ungdom i Fjell, Sund og Øygarden.

Skjerping er tildelt «VNR Ung»-stipendet i ønske om å styrke hans muligheter til personlig utvikling frem mot VM i landeveissykling, som arrangeres i Bergen i 2017.

Som ambassadør vil Kristoffer Skjerping bidra til å fremme ungdomsrettede tiltak ved å delta i egnede arrangementer i regi av Vest Næringsråd eller i samarbeid med næringsforeningens medlemmer.

Stolt stril

− Denne avtalen gir meg mulighet til å satse for å nå mine mål. Det gjør at jeg kan senke skuldrene for å fokusere på det som er viktig. Å være toppidrettsutøver er på ingen måte gratis, sier Skjerping til Vest Næringsråd.

Han har valgt å flytte til Spania for å optimalisere treningen. Syklistens store drøm er å sykle VM på hjemmebane i 2017.

− Stønaden skal brukes til trening, reise, kosthold og utstyr. Å reise på en to-ukers høydesamling koster like mye som en gjennomsnittlig månedslønn og har et matbudsjettet som en liten familie, forklarer idrettsutøveren.

Skjerping er rørt over all støtten han har fått fra lokale bedrifter.

− Jeg er utrolig stolt av å få lokale sponsorer med på laget. Jeg vet godt hvor tøft det er for mange bedrifter på Vestlandet for tiden, og hvor sponsing gjerne er noe av det siste de har på listen. Derfor gjør det ekstra godt når de velger å bli med. Jeg er stril langt inn i beinmargen, og skal gi alt de neste årene for å nå mine mål. Jeg skal sette Sotra og de fantastiske bedriftene vi har her på kartet. Jeg gleder meg til fortsettelsen og til å kunne gi tilbake, påpeker Skjerping.

KRISTOFFER SKJERPING:  Syklistens store drøm er å sykle VM på hjemmebane i 2017.

KRISTOFFER SKJERPING: Syklistens store drøm er å sykle VM på hjemmebane i 2017.

100 000 kroner i stipend per år

Stipendet utgjør 100 000 kroner per år, utbetales to ganger årlig og er tildelt for årene 2016 og 2017.

Det er Norges Cykleforbund som blir utbetalt stipendet, og som ivaretar videre betaling til Skjerping i tråd med framtidig budsjett.

Det kreves ingen økonomisk eller markedsmessig motytelse i forbindelse med stipendet.

Dette er «VNR Ung»-stipendet

Vest Næringsråd har etablert en stipendordning tilknyttet «VNR Ung»-satsningen sammen med tre andre næringslivsaktører:

  • Sparebanken Vest
  • Sartor Senterforvaltning AS
  • Sartor Maskin AS

«VNR Ung» er en fellesbetegnelse på de tiltak og satsinger som Vest Næringsråd retter inn mot ungdom, om omfatter utdanningsprosjekter og andre ungdomsrettede tiltak iverksatt for å stimulere ungdom til å bosette seg i regionen og tilføre næringslivet det som trengs av kompetanse, arbeidskraft, gründerskap og utvikling av nye arbeidsplasser. 

Les også

Meny