Lager «Kystbytapas»

edit today

I kjøkkenet på Sotra vidaregåande skule planlegger kokke-elevene de ulike tapasrettene som skal serveres til deltakerne på Kystbyseminaret. Seminaret er det femte i rekken av kystbyseminarer, et samarbeid mellom Fjell kommune, Liegruppen, Sartor Holding og Vest Næringsråd.

Tradisjonsmat i ny drakt

Å lage mat til mer enn hundre gjester er en stor utfordring for førsteårs-elevene, sier faglærer Eva Danielsen på mat- og restaurantfag ved Sotra vidaregåande skule.

De har satt sammen en tapas-meny, som blant annet består av egenproduserte pølser, kjøttboller av lammekjøtt fra Strilalam, Vestlandslefser med røykelaks fra Sekkingstad AS, pannebrød med rosmarin og einebær – en norsk variant av foccacia, og eple- og plommemuffins.

Alle rettene skal serveres som fingermat på ulike «stasjoner», hvor det er lagt til rette for mingling før selve programmet starter i kultursalen i Fjell Rådhus.

Nordens mest attraktive region

Seminaret starter med oppmøte på Sotraplassen, hvor administrerende direktør Ernst M. Einarsen i Sartor Holding skal orientere om utbyggingen, før deltakerne går i samlet flokk til Fjell rådhus.

Deltakerne oppfordres til å parkere i den nye, underjordiske Kystbygarasjen, som åpner uken før.

«Hvordan gjøre Sotra Kystby til Nordens mest attraktive regionsentrum?» er temaet for seminaret. Blant foredragsholderne er tungvektere som Erling Dokk Holm, 1. amanuensis og dekan ved Markedshøyskolen, fylkesmann Lars Sponheim og Henning Warloe, byråd for byutvikling, klima og miljø i Bergen kommune, samt Roy-Eddy Lie fra Liegruppen.

– Det som er spesielt med dette seminaret er at vi nå ser de første resultatene av arbeidet med utviklingen av Sotra Kystby. Da det første «kystbyseminaret» gikk av stabelen, var alt fortsatt på planstadiet, sier plan- og utbyggingssjef Berit Karin Rystad i Fjell kommune.

Neste store steg i byutviklingen er Bildetangen, med Liegruppen som utbygger.

– Det handler om å bygge fremtidens sentrum på Sotra, det burde være aktuelt for mange – ikke minst næringslivet. Vi skal bygge for 20 milliarder de neste årene, sier eiendomssjefen, som er daglig leder for kystbyutviklingen til Liegruppen.

Les også: Nå blir det virkelig

Effektene

– Jeg håper at alle som brenner for en god og bærekraftig utvikling i regionen melder seg på: Politikere, kommuneansatte, næringslivet og frivillige organisasjoner, sier direktør Thomas Skålnes i Sartor storsenter.

Det første «Kystbyseminaret» fant sted i 2011. Tanken bak har vært å skape en arena for å diskutere byutvikling og innhold, få innspill og bidra til forankring.

– Den største og viktigste effekten vi ser av å sette byutvikling på agendaen er at øvrig næringsliv nå har fått øynene opp for hva dette betyr for næringsutviklingen i hele regionen, mener VNR-leder Per C. Aarsand.

Les også: By på Straume vil sikre rekrutteringen

Les også

keyboard_arrow_up