The Killer Queen. Foto: Promo.

Liv og røre fra fredag til søndag!

edit today

Kl 11 i dag samles 1000 barneskoleelever på Sotratrappo ved Sartor Storsenter når første sprengladning for Sotra Kystby markeres. Dette markerer også starten på Straumedagane 2012. Barna har tegnet hver sitt bidrag til en tidskapsel, som skal hentes frem igjen om 15 år. – De har fått tegne Sotra Kystby slik de tror det vil se ut om 15 år, forteller markedssjef Hans Jarle Einarsen i Sartor Storsenter.

Verdensrekordforsøk

Mannen som er notert med verdens lengste gitarkonsert i Guiness World of Records på 114 timer, Dave Brown fra Irland, vil forsøke å sette en ny verdensrekord. Han skal spille seg gjennom 110 butikker i Sartor Storsenter, og pengene han får inn som «sentermusikant» går til veldedighet. – Halvparten vil bli gitt til barneklinikken på Haukeland, og den andre halvdelen går til en tilsvarende klinikk i Dublin. Vi tror ingen har en slik rekord fra før, dette blir artig, sier Rolf Øvretveit, leder for Straumedagane.

Konserter i fleng

Kystbyseminaret i Fjell Rådhus er det neste på programmet for Straumedagane, og avsluttes med en gratiskonsert på Sotratrappo med poprock-bandet Real Ones, som fikk svært gode anmeldelser etter Nattjazz. Swingjazz-orkesteret Kniv og Taffel avslutter konserten. Les også: «Kultur er det viktigste i en by» Lørdag blir det smakebiter fra det irske bandet The Black Donnelys på Sartor Storsenter, før kveldens konsert i Straume Idrettspark. Samtidig har du sjansen til å handle lokale mat- og håndverksprodukter på Fiskarbondens Marknad.

Familiedag med konserter

På ettermiddagen bør du ta turen til Fjell Rådhus og få med deg en spenstig jubileumskonsert med Fjell Brass, som skal fremføre et Queen-show. En passende oppvarming til kveldens konsert med engelske Killer Queen i Idrettsparken! I tillegg får du høre Trond Olsen Band. – Dette blir kanon! Værmeldingene kunne ikke ha vært bedre – jeg tror vi får en fantastisk helg! Sier Rolf Øvretveit. Familiedagen i Idrettsparken søndag tilbyr hoppeslott og mange forskjellige aktiviteter for barna, med lokale underholdningsinnslag fra scenen. To av chicksa fra «The Licksome Chicks», Linda Ekeland og Ingvild Irene Watnedal, varmer opp med musikalske godbiter før det blir innslag fra Fjell kulturskule og lokale ungdomsband. Sotra Storband spiller opp – med egen vokalist for anledningen, og det blir Capoeirashow – afrobrasiliansk kampsportshow. – Det minner om dans, masse rytmer og musikk – utrolig tøft å se på. Helgen er duket for store opplevelser – jeg håper folk stiller opp, sier Øvretveit.

Les også

Meny