Lokal investorgruppe starter opp Fabtech AS på Ågotnes

edit today

Ambisjonene til Fabtech er store.

– Vi forventer å omsette for 30-50 millioner de første årene og betydelig mer etter hvert. Vi har identifisert et vekstpotensial innenfor nye tjenester. Det vil kreve ytterligere investeringer og det vil vi få på plass, sier gründer og administrerende direktør, Gert Chr. Strindberg, i en pressemelding. 

Investorgruppen består av H-Invest og CCB på Ågotnes, samt Ståle Raa og Gert Chr. Strindberg.

– Det er sikkert noen som synes det er galskap å hive seg på noe sånt, men vi tror markedet vil forbedre seg. Selskapet regner med å kunne ansette ytterligere 10-20 personer det første året, opplyser Strindberg til VNR.no.

På mandag er det 15 personer som starter i ny jobb. Disse vil også få tilbud om å være med som aksjonærer.

– Responsen har vært enormt positiv. Vi har fått søknader fra nesten samtlige av de som har jobbet her tidligere. Det er bare synd vi ikke kan ansette så mange med én gang, sier Strindberg.

TOMMELEN OPP: Alle investorene fra venstre: Thorolf Hestness, Styreleder Fabtech (H-Invest) Kurt Andreassen, Adm. Direktør, CCB Ståle Raa, Adm. Direktør, Raa Invest Gert Chr. Strindberg, Adm. Direktør, Fabtech

TOMMELEN OPP: Alle investorene fra venstre: Thorolf Hestness, Styreleder Fabtech (H-Invest), Kurt Andreassen, Adm. Direktør, CCB, Ståle Raa, Adm. Direktør, Raa Invest og Gert Chr. Strindberg, Adm. Direktør, Fabtech

Overtar Aker Solutions’ bygg og utstyr

Fabtech overtar leiekontrakter, bygg og utstyr som tidligere har tilhørt Aker Solutions’ forretningsområde for vedlikehold og modifikasjoner (MMO) på Ågotnes.

– Vi har sikret oss bruksrett til alle eksisterende sveiseprosedyrer kvalifisert for bruk i arealene på Ågotnes. Som et frittstående selskap kan Fabtech betjene alle kunder og markedssegmenter, noe som gir et nytt grunnlag for drift og et stort tjenestespekter, sier Strindberg.

CCB er også med på eiersiden, noe som var avgjørende. Basen satser stort på ettermarkedstjenester og vedlikehold.

I vår sikret CCB seg en viktig vedlikeholdskontrakt på subsea-materiell for Statoil og det satses i tillegg på å ta en god posisjon innen skipsvedlikehold og reparasjoner i årene fremover. Fra før er CCB en stor aktør på riggvedlikehold og samlet sett gir dette en solid bredde.

Gert Chr. Strindberg, Adm. Direktør i Fabtech.

Gert Chr. Strindberg, Adm. Direktør i Fabtech.

Tar vare på kjernekompetansen

På Ågotnes er det bygget opp en kjernekompetanse over flere tiår innen vedlikehold og modifikasjoner.

– Fabrikasjonskunnskapen her er blant den beste i Norge, og det ville vært et stort tap for det industrielle miljøet i Hordaland om kompetansen gikk tapt. Vi har derfor oppfordret personer med denne bakgrunnen til å søke jobb i selskapet, sier Strindberg.

Planen for Fabtech er å ta tilbake den posisjonen verkstedet har hatt mot offshore-kunder basert på et bredere kundegrunnlag. Selskapet vil også sikte seg inn mot skipsindustri, oppdrettsnæring og landbasert industri.

Trygge og langsiktige arbeidsplasser

Mens en rekke oljeselskaper og oljeservicebedrifter har varslet omfattende permitteringer de seneste dagene mener Fabtech at tidspunktet er riktig for å satse på denne type virksomhet.

– Vi må bruke et par år for å bygge det opp, men så tror vi offshore-markedet vil komme sterkt tilbake. Investorene er industrielle og langsiktige. Vi er opptatt av å skape trivelige, trygge og langsiktige arbeidsplasser, avslutter Strindberg.

Les også

Meny