Lokalmat skal sikre kafesuksess

edit today

Lokal, kortreist, ren mat og drikke fra mikrobryggerier. Det er stikkord for det nye kafe- og butikkonseptet som åpner på den nye Allmenningen i Sotra Kystby 20. november i år. Kafeen ønsker å tiltrekke seg lokale mataktører, og er derfor en ny, unik salgsmulighet for små nisjeprodusenter som Strilalam og Urtemakeriet.

Lokale gründere

Det er lokale gründere som står bak: Knut Inge Sylta, May Bildøy, Brita Vestrheim og Trond Birkeland. – Vi har kontaktet rundt 40 lokalmatprodusenter allerede, og fått positiv respons fra nesten halvparten. Vi vil knytte til oss så mange aktører som mulig, og ønsker fortrinnsvis å benytte oss av lokale produsenter fra Sotra og Øygarden i den grad det er mulig, sier May Bildøy til nettavisen vnr.no.

Kystmeny

Menyen blir enkle, komprimerte retter – men til gjengjeld stiller de strenge krav om at maten skal være økologisk og fri for tilsetningsstoffer. – Vi skal ha sesongbaserte, skiftende menyer som avslører at vi befinner oss på kysten. Det blir for eksempel makrell med nypoteter, økologisk brødmat, lefser, fenalår og honning… bondens marked er vår inspirasjon, sier Bildøy. Gründerne har jobbet med planene en stund, og signerte nylig kontrakt med Sartor Storsenter. Kafeen vil bli liggende ut mot Allmenningen, ved kinoen og Vil Vite. «Skikkelig Mat» skiller seg tydelig fra andre kafetilbud som kommer i samme område: Egon og Zupperia.

Temakvelder

– Det finnes ikke tilsvarende konsept i Norge som vårt, og det er en utfordring å få både skjenkeløyve og salgsløyve i samme lokale. I første omgang søker vi om skjenkeløyve så snart organisasjonsnummeret er på plass, så håper vi å få salgsløyve også etter hvert, sier Bildøy. Gründerne ønsker å skape et levende tilbud i form av temakvelder, firma-events, torgdager, kulturkvelder og mye mer – med fokus på lokalmat. – Historien bak maten er viktig for oss å formidle. Lokalet er under ferdigstillelse og er på 130 kvadratmeter – halvparten er tiltenkt kafe, mens den andre halvparten er tiltenkt butikk. Det blir 45 sitteplasser i kafeen. – Kanskje vil vi trenge større plass etter hvert, men ett sted må vi begynne, sier Bildøy med optimisme.

Les også

Meny