Lokker med fiskesuppe

edit today

– Vi gir bort 50 poser fiskesuppe til de 50 første voksne gjestene som kommer fredag fra kl 16 og oppgir koden «julemarked», sier kafe-innehaver Jon Steinar Midlang.

Hver pose inneholder ca 8 dl suppe, to gode porsjoner. Suppen er av samme type som selges i kafeen, og er ment for å ta med hjem.

Stemningsfullt

Glesvær kafe er en av to aktører i mathallen på Julemarkedet. Under et tak av julelys, mangler det ikke på julestemning og hygge. Bordene er julepyntet og lune skinnfeller og tepper henger over stolryggene. Varmelampene sørger for varme.

Lukten av nystekte lapper slår i mot deg når du kommer innenfor veggene, som beskytter mot det gufne desemberværet. Her kan du blant annet få kjøpt den tyske gløggdrikken; gluhwein. Vegg i vegg finner du Skikkelig Mat, som har tatt deler av butikksortimentet med seg ut på Julemarkedet; mikrobrygg og snacks fra småskalaprodusenter. Her får du kjøpt blant annet varm eplegløgg.

Det myldret av folk da Julemarkedet ble åpnet med tenning av julegranen, fakkeltog og nissefest sist helg. Dagen etter måtte markedet stenges ned på grunn av storm, som også sørget for at Sotrabroen måtte holdes stengt i flere timer.

Siden har kundene skygget banen grunnet ekstreme nedbørsmengder og sterk vind.

Ikke som forventet

– Julemarkedet har ikke gått etter forventning. Salget var godt første dagen, men siden har salget vært under minimum de fleste dager, sier Midlang. Han understreker at han er godt fornøyd med jobben arrangøren; Sartor Storsenter, har gjort med planlegging og tilrettelegging.

– Vi må bare ta det med godt humør og håpe at suppen smaker. Nå håper vi på noen godværsdager og litt flere besøkende, sier Midlang optimistisk.

Arrangøren har hatt max uflaks med været, og gjør nå en rekke tiltak for å skape mer liv slik at dagene frem mot jul skal bli mer innbringende for utstillerne.

– I dag er det gratis tivoli mellom klokken 16 og 17. Vi legger ut 50 gratisbilletter til tivoliet hver dag i Kundeservice-skranken, som gis bort etter førstemann-til-mølla-prinsippet, forteller prosjektleder Linn Turøy.

Konsert med Kjell Kallestad

I kveld blir det mini-konsert med Kjell Kallestad fra Aristocats, samt opptredener av elever fra Knappskog skule og Sirkusskolen fra kl 16 i ettermiddag. Fredag kveld blir det teaterforestilling av Fyllingsdalen Teater, som viser utdrag fra «Hakkebakkeskogen».

Les også

Meny