Merete Svendsen får en flying start i sin nye jobb som daglig leder i Brands AS. I dag lanserer hun Vennebyen-fiskeproduktene på verdens største sjømatmesse i Brüssel.

Lokker verdens barn til å spise mer fisk

edit today

Sekkingstad har sikret seg lisensrettigheter for produksjon av sjømat under varemerket Vennebyen, som er solgt til 185 land og oversatt til 25 språk. «Apa», «Ted», «Elfie» og de andre figurene i Vennebyen, som er skapt av en politimann i Bergen, kan bli millionbutikk for Sekkingstad.

I salg i Norge

Produktene ble lansert i Norge i fjor høst i forbindelse med et stort Vennebyen-show i Vestlandshallen, og er allerede i salg her til lands – hovedsakelig gjennom Coop-butikkene. – Produktene er blitt kjempegodt mottatt av barna, og ikke minst av foreldrene og helsemyndighetene. Når barna ser heltene sine reklamere for «verdens beste fiskekaker» så får de en mer positiv holdning til det å spise sunn fiskemat, sier general manager Merete Svendsen i Brands of Sekkingstad. Brands AS ble etablert i desember 2012 som et datterselskap under Sekkingstad. Svendsen ble ansatt i april og først nå er Vennebyen-satsingen kommet skikkelig i gang.

Lanseres i Brüssel

«Vennebyen» er en stor suksess både her hjemme og utenlands, og Sekkingstad har internasjonale ambisjoner for sine sjømatprodukter. Det gjenstår å se om fiskekakene og fiskebollene blir like godt mottatt når de i dag lanseres på Sekkingstad sin stand og 90-årsmarkering på verdens største sjømatmesse i Brüssel, European Seafood Exposition (ESE). Her møter de verdens ledende sjømataktører; mer enn 1600 utstillere fra over 140 land.

Vil utvikle nye produkter

– Vi vil ha et stort fokus på produktutvikling fremover. Her ligger det store muligheter, med produkttilpasninger med hensyn til de ulike landenes matkultur. I første omgang vil vi fokusere på å nå ut med produktene i Norden og England, sier Svendsen. Eksport utgjør en betydelig del av Sekkingstad sin omsetning og selskapet har allerede et velrenommert navn på utenlandske markeder. Det er ingen ulempe når de nå tar foredlingen et steg videre fra hel laks til å utvikle sjømatprodukter.    

Les også

keyboard_arrow_up