– Markedet for leiligheter er langt fra mettet

edit today
Antallet leiligheter på Straume stiger, men likevel er det ikke vanskelig å selge. Sartor Holding har solgt 23 av 42 leiligheter i Kysthagen som akkurat er påbegynt.

– Da gravemaskinene satte i gang grunnarbeidet solgte vi to leiligheter med det samme, forteller administrerende direktør Astrid Aag

Sammen med eiendomssjef Lars-Petter Einarsen er vi på «visning» der grunnarbeidene har startet for det nye boligprosjektet noen skritt rett vest for Sartorparken. I god tid før jul 2023 skal leilighetene være innflytningsklare der det i dag ligger en bergknaus av dimensjoner.

ALT VEKK: Denne knausen skal sprenges vekk for å gi plass til leiligheter og uteområde. På bildet: Lars-Petter Einarsen og Astrid Aag.

– Naboer kommer til å merke at det blir en del sprengning, men vi kunne ikke satt en høyblokk oppå denne haugen. Her skal det lages bystruktur, forklarer Einarsen.

Området skal flates ut, og siste uken i mars gikk Rivenes løs på knausen. Og jo lenger arbeidet kommer, jo enklere er det å selge de siste 19 leilighetene.

– I det betongen kommer opp pleier det å skje noe med salget. Det gjør det som regel også når leilighetene er innflyttingsklare, forteller Einarsen.

Sultent marked

Prosjektet blir beskrevet som godt mottatt i boligmarkedet med stor variasjon i type leiligheter. Det kommer to-romsleiligheter på 45 kvadratmeter og fire-romsleiligheter på nesten hundre kvadrat. Utenfor blir det tilrettelagte områder med parkområde, benker, grillplass og lekeareal.

– Nærmer leilighetsmarkedet på Straume mettet?

– Nei, det er langt fra mettet. Jeg tror ikke det blir mettet. Det handler om at folk ser det fornuftige i å bo her, sier Astrid Aag.

Hun henviser til SSBs tall for innbyggervekst frem mot 2050. Der forventes det at antallet innbyggere i Øygarden skal vokse fra 38 000 til 50 000.

– Hvor skal disse bo? Straume er et trafikk-knutepunkt. Man trenger faktisk ikke bil når man bor her, mener hun.

SKAL FORVANDLES: – Alle tillatelser er på plass, og vi er godt i gang med grunnarbeidet, forteller Astrid Aag (fremst). Etter henne følger anleggleder i Veidekke Therese Algrøy, Lars-Petter Einarsen og anleggsleder i Rivenes, Martin Andersen.
Førstegangskjøpere

Sartor Holding har merket hvordan leiligheter på Straume er blitt attraktive også for helt unge voksne som skal inn på boligmarkedet for første gang. Derfor tegnet de inn små leiligheter til rundt 2 millioner kroner. Gjennomsnittsalderen på kjøperne er gjerne mellom 40 og 50 år, men svært få er i den alderen.

– Trenden var at eldre flyttet hit, men det vil jeg si har endret seg ganske betydelig. Nå har vi rundt femti prosent fordeling på yngre og eldre. Begge aldersgrupper trekker til Straume, sier Lars-Petter Einarsen, som selv bor i Sartorgården over Meny.

– Jeg syns det er fantastisk å ha alt i nærheten. Jeg skulle ikke bo der så lenge, men nå har det gått ti år, smiler han.

Slik blir Kysthagen Sameie:

Les også

Meny