Åets Gründer: Ole Magne Høyland og sønnen Ole Martin Høyland fra Marthas Delikatesser.

Marthas Delikatesser er Årets Gründer 2016

edit today

Det er andre gang Marthas Delikatesser er blitt nominert til Årets Gründer, men denne gangen satt det.

− Takk til alle som kjøper Marthas – vi skal gjøre vårt beste fremover og fortsette med å produsere gode salater, sa Ole Martin Høyland.

Fra venstre: Ole Martin og Ole Magne Høyland.
Fra venstre: Ole Martin og Ole Magne Høyland.

− Alle bør kjøpe majonesen til Marthas Delikatesser og lese høyt det som står på pakken. Der får dere artige anekdoter som «majonesen er godkjent av Margunn, kåno til Ole Magne», oppfordret Tom Georg Indrevik, varaordfører i Fjell.

Fikk idéen da han spiste rekesalat

Da Ole Magne Høyland etablerte bedriften i 1992, hadde han som mål å få flere reker i rekesalaten. Samme år overtok han et produksjonslokale og noen salatoppskrifter fra  Robert Halleraker på Sotra og startet «Rekespesialisten».

Her justerte Ole Magne rekeinnholdet i rekesalaten fra 15 til 50 prosent.

I 2003 overtok sønnene hans, Frode og Ole Martin, og Hallgeir Haugland den daglige driften. Da endret de firmanavnet til Marthas Delikatesser, etter sildedronning Martha Offerdal.

− Salatene er basert på hennes oppskrifter, sier Ole Magne.

marthas2

Stor salatproduksjon på Sotra

Bedriften har produksjonslokaler i Ekrhovdvegen på Kolltveit, og de produserer blant annet:

  • Marthas Rekesalat (40% reker)
  • Marthas Potetsalat (60% poteter)
  • Marthas Italiensk Salat (50% råkost)
  • Marthas Krepsehalesalat (40% krepsehalar)
  • Marthas Rødbetsalat (58% rødbeter)

Marthas Delikatesser bruker ikke kunstige smaksforsterkere, og har som mål at salatene alltid skal smake av det de er laget av.

Marthas Delikatesser

  • Gründeren Ole Magne Høyland startet opp i 1992 og har lykkes i et tøft marked
  • Fra lokal til nasjonal merkevare med sterk nynorsk profil
  • Salatprodusenten fra Sotra sanker stadige flere fornøyde kunder
  • Topp kvalitet – uten kunstige smaksforsterkere
  • Har sterkt fokus på HMS, god økonomi og et meget godt omdømme i markedet

Verdige kandidater

Det er VNR som står bak kåringen og styret som kårer vinneren. Per C. Aarsand, daglig leder i Vest Næringsråd, understreket at det ikke var noen lett avgjørelse.

− Årets kandidater var sterke på mange felt og styret har valgt ut den beste av de beste, sier Aarsand.

I tillegg til Marthas Delikatesser var Harkestad Entreprenør, Panorama Hotell & Resort og SF Kino Sotra nominert til Årets Gründer Region Vest.

I sin vurdering har juryen lagt vekt på grad av nyskaping, utvikling og lønnsomhet, skaping av nye arbeidsplasser, serviceinnstilling, salg/markedsføring, profil og omdømme utad og HMS og kvalitet.

 

Tidligere vinnere av Årets Gründer

  • 2015: Urtemakeriet Kulturbakeri (Fjell)
  • 2014: Lie Overflate (Fjell)
  • 2013: Strilalam (Fjell)
  • 2012: BRIAS (Fjell)
  • 2011: Cornelius (Fjell)
  • 2010: SeaBed Services (Fjell)
  • 2009: NCE Subsea (Fjell)
  • 2008: Straume Teknologisenter (Fjell)
  • 2007: Ability Drilling (Fjell) og Glesvær Ship Design (Sund)
  • 2006: Småstrilane Barnehager (Fjell)
  • 2005: Kobbeltvedt Golf & Naturpark (Fjell)
  • 2004: Sund Energi og Teineskjær (begge Sund)

Les også

keyboard_arrow_up