Meningsfull jobb i vanskelig arbeidsmarked

edit today

– Mange arbeidsledige tenker ikke over at det å være fosterhjem kan være et meningsfullt, lønnet jobb-alternativ, skriver Mariann Skarstein i Sotrabloggen.

Sotrabloggen er en næringsblogg for regionen vest for Bergen. Innleggene er personlige. Våre gjestebloggere får her mulighet til å fritt ytre seg om små og store temaer som de mener berører næringslivet. Denne gangen er det Mariann Skarstein, avdelingsleder for Styve Gard, Kirkens Sosialtjeneste, som skriver.

Hvert år trenger 1000 nye barn og unge fosterhjem. Mange av dem bor i Bergen og Hordaland. Det er særlig behov for å finne fosterhjem til barn/ungdom i aldersgruppen 9-17 år.

Har du plass til en til hjemme? Å være fosterhjem er et lønnet samfunnsoppdrag som gir mening.

Flere industribedrifter går for tiden til oppsigelser av ansatte og mange mister jobbene sine. Dette er for de aller fleste en svært vanskelig situasjon, og en står overfor nye og ufrivillige veivalg i livet.

Kanskje noen av disse menneskene kunne tenkt seg å gjøre noe helt annet for en periode. Det å bli fosterhjem for litt eldre barn/ungdommer er et oppdrag som gjerne strekker seg over noen år, alt etter hvor gammelt barnet er.

Kanskje kan dette være både interessant og meningsfullt for noen av de som nå har mistet, eller står i fare for å miste sin jobb. Av erfaring vet vi at det er konjunkturer vi snakker om og at arbeidsmarkedet mest sannsynlig vil ta seg opp igjen etter noen år.

Styve Gard er en del av Kirkens Sosialtjeneste. Vi jobber primært med ungdom i alderen 13-20 år med ulik problematikk og har tiltak for rundt 60 ungdommer. Vi håper å møte gode, trygge voksne som ønsker å gjøre en forskjell for et barn eller en ungdom ved å åpne hjemmet sitt og gi plass til en til. Vi gir opplæring til alle hjemmene og har stor grad av oppfølging og veiledning når barnet/ungdommen er plassert.

Håper at bedriftsledere kan ta dette med seg og ha det i tankene når det er store kutt på personalsiden. Kanskje er det noen av disse som kunne tenke seg å gjøre et meningsfullt samfunnsoppdrag, med lønn, i en periode når det er vanskelig på arbeidsmarkedet. Vi kommer gjerne på bedriftsbesøk og stiller opp med informasjon om fosterhjemsarbeid.

Mariann Skarstein

Styve Gard

Kirkens sosialtjeneste

Les også

Meny