Milla Says-gründeren kan bli Ladejarl

edit today
Aleksander Helmersberg er i celebert selskap når ti kandidater konkurrerer om heder, ære og en bonus på to millioner kroner.

– Jeg har visst om nominasjonen en uke og hadde et håp, helt til jeg fikk se resten av listen i dag. Da tenkte jeg ja, ja, det var hyggelig dette, smiler Helmersberg.

Årets Ladejal er Reitangruppen sin årlige hederspris til en som merkbart har bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid og ledelse.

– Årets Ladejarl viser at personlig ansvar og engasjement er oppskriften for å skape resultater vi andre kan unne og beundre. Årets Ladejarl skal også evne å gjøre andre gode, sier Odd Reitan i en pressemelding.

– Ufattelig kult!

Reitan mener de ti kandidatene som nå er med i finale-heatet bemerker seg gjennom sin stå-på-vilje for å skape noe større enn seg selv. Men konkurransen er knallhard for Milla Says-gründer Aleksander Helmersberg i Gründerparken Vest. Blant de ni andre kandidatene finnes kjente navn som Gunhild A. Stordalen, Birgit Skarstein og Mats Zuccarello.

– Jeg syns det er ufattelig kult å komme i et slikt selskap. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle kunne nomineres på en liste med store navn som har utrettet utrolig mye for sine kjernesaker. Jeg er kanskje et ansikt og et navn for dem som fokuserer på psykisk utviklingshemmede, men er nok David i kamp mot Goliat her. For meg er det en seier i seg selv å være blant disse på listen, sier Helmersberg.

Å vinne årets Ladejarl ville betydd mye, innrømmer gründeren. I syv år har han jobbet med å bygge opp bedriften sin MillaSays som gir mennesker med begrenset taleevne et verktøy for å kommunisere. Produktet har et begrenset marked, og iveren etter å få det til har gjerne vært større enn lønningsposen for gründeren. Sånn sett ville vinnerpremien på to millioner vært svært etterlengtet.

– Uansett gir dette kandidaturet meg en ekstrem godfølelse for Milla Says. En ting er anerkjennelse for engasjementet, en annen ting er anerkjennelse til alle jeg kjemper for. Mennesker med psykisk utviklingshemming og taleutfordringer. Dette er en anerkjennelse også for dem, mener han.

Hele listen over kandidatene:

 • Adrian Tollefsen er grunnlegger og generalsekretær i Mental Helse Ungdom med brennende engasjement for at alle skal ha like muligheter for en god psykisk helse.
 • Aleksander Helmersberg startet Milla Says AS for å hjelpe mennesker med kommunikasjonsutfordringer, manglende eller begrenset verbal tale til å bli forstått og forstå sine nærmeste.
 • Trude Jacobsen er grunnlegger av Dråpen i Havet. Kjent for resultater i arbeidet med å hjelpe flykninger som ikke kommer seg videre til et bedre liv hvor integrering, samhold og aktiviteter er viktig.
 • Gunhild A. Stordalen, grunnlegger av EAT brenner for helse, miljø og dyrevelferd. Kjent for sine visjonære mål om en rettferdig og bærekraftig verden, hvor alle har tilgang på sunn og næringsrik mat.
 • Birgit Skarstein, toppidrettsutøver som inspirerer og viser enormt engasjement for funksjonshemmedes likeverd og inkludering i samfunnet. Hun var blant annet den første deltakeren med rullestol i TV-programmet Skal vi danse.
 • Mats Zuccarello, ishockeyproff i NHL, startet Zuccarellostiftelsen for å gi alle en barndom med muligheter til å utfolde seg gjennom idrettsglede, lek, mestring og moro.
 • Javad Mushtaq, grunnlegger og leder for MinMentor og MAK, kjent for sitt engasjement for å øke mangfold i Norge og norsk næringsliv.
 • Jan Christian Vestre er vekstskaper og tredjegenerasjons møbelskaper som brenner for bærekraftig drift og produksjon med nullutslipp. En bedriftsleder som tydelig tar samfunnsansvar.
 • Jan Gunnar Skogås sykehusdirektør ved St. Olavs Hospital, avd. Røros har gjennom nytenking og teknologi økt behandlingskapasiteten og reduserte rehabiliteringstiden ved sykehuset.
 • Deeyah Kahn filmregissør med en tydelig stemme og forbilde for likeverd. Kjent for å belyse tema som ekstremisme og radikalisering og muslimske kvinners rettigheter.

Selve prisutdelingen skjer på Lade Gaard i Trondheim, 11. september kl. 11:00.

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, regissør Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

Vi legg til rette for deg som ønskjer å skapa arbeidsplassar, uansett om ønsket kjem fra ein heilt sprø innovativ idé, eller eit sterkt ønske om å starte for deg sjølv.

 • Rimelege kontor av ulik storleik, møterom og fellesareal
 • Kurs og seminarer med kompetanse- og finansieringsmiljøet
 • Møteplass for oppstartbedrifter i Øygarden

Les også

keyboard_arrow_up