Millionavtale til Ditech

edit today

I en tid med stort fokus på kostnadskutt har Atlantic Offshore funnet en miljøvennlig måte å forlenge levetiden betraktelig på hydraulikkolje. Løsningen kommer fra filterleverandøren Ditech på Ågotnes.

Avtalen gjelder leveranse av rensesystem til samtlige av rederiets nyere båter. I den 3-årige avtalen inngår leveranser av oljerens til alle fremtidige skip. En stor ordre og en viktig referanse for Ditech, sier salgssjef Johannes Solsvik i en pressemelding i dag.

Miljøgevinst

Propeller og en rekke andre systemer om bord i et skip trenger smøring. Med skikkelig oljerens vil levetiden på oljen kunne firedobles. Systemet er grundig testet ut om bord før avtalen mellom Atlantic Offshore og Ditech ble signert under OTD denne uken.

– Dette skal på plass i 10 av 12 av våre båter. Vi regner med å spare 50-60.000 kroner per 1000 liter olje. I tillegg er dette et miljøtiltak i tråd med vår «green ship»-policy, sier innkjøpssjef Knut Gunnar Hamre i Atlantic Offshore, og legger til at investeringen trolig vil være spart inn allerede etter 1 år.

Mindre forbruk

Avhengig av størrelsen på oljetanken/oljevolum anslår han at olje som eksempelvis må byttes ut etter halvannet år i dag, vil kunne vare i 8-10 år med det nye rensesystemet.

For rederiet blir det mindre spesialavfall å håndtere og oljeforbruket reduseres betraktelig.

– Mange har fokus på rensing av olje, men dette er den første avtalen Ditech inngår med et rederi på standardisering av hele systemet. At de valgte oss er en tillitserklæring. Vi håper at flere rederier vil se fordelene og komme etter, sier Solsvik i Ditech.

Millionkontrakt

Atlantic Offshore vurderte flere leverandører før selskapet tilfeldig landet på «nabo»-bedriften.

– Atlantic Offshore viser med dette at de tar et enda større miljøansvar og går systematisk til verks. Vi tilbyr full gjennomgang og skreddersyr løsninger. Dette er et forholdsvis lite anlegg med stor fleksibilitet, ved større oljevolum vil det være naturlig med stasjonerte løsninger, sier Solsvik.

Les også

Meny