Kirsti Johanne Back og Bjørn Thorbjørnsen i det nye gartneriet. Foto: Inger Elise J. Økland/vnr.no

Nå skal de selge urter og blomster også

edit today

Etter fire måneder med omfattende oppgradering åpnet Urtemakeriet «ny» kafe på Algrøy i helgen. De starter også salg av blomster og urter i nytt gartneribygg – og inviterer til påskeåpent både skjærtorsdag, langfredag og påskeaften.

God kapasitet

Det er like før våren blomstrer på tunet til Kirsti Johanne Back og Bjørn Thorbjørnsen. Regnvåte, frittgående høner og en katt som helst vil være inne sammen med gjestene. Til tross for at regnet øste ned var det mange som tok turen innom på lørdag. Etter oppgraderingen er det plass til 24 personer ved bordene i bakeriet – og de var stort sett opptatt hele dagen. Solskinnsboller og sjokoladekake, urtehorn, brød bakt med økologisk mel som Back maler selv, syltetøy, og kryddersmør fikk bein å gå på. – Jeg er kjempefornøyd med åpningen. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra folk som synes det er blitt fint her. Det er veldig hyggelig, sier gründeren, som i fjor omsatte for 1,2 millioner kroner.

Krydderurter

Hele 600.000 kroner er brukt på den siste oppgraderingen, som øker kafekapasiteten betraktelig. I det nye gartneribygget er det salg av blomster og urter, i tillegg til ekstra kafeplass for 12-16 personer. – Her skal vi dyrke ruccola, persille og spinat. Det blir salg av krydderurter som er herdet og tåler litt mer enn de man kjøper i butikken, forteller Back. Det var mange gjester som benyttet anledningen til å handle krydderplanter på åpningsdagen. Like ved gartneriet har «bringebærhagen» fått inngjerding. Her vil det bli muligheter for selvplukk. Stien går videre ned til sjøen og egen badestrand, en attraktiv perle for sommergjestene. Med 13 mål tomt og 300 meter strandlinje er mulighetene for videre utvikling store.

Ansetter deltidshjelp

Allerede til høsten skal ekteparet i gang med å realisere et nytt bakeri og kjølerom, i kjelleren på hovedhuset. Tegninger er utarbeidet sammen med en industridesigner. Det vil gi dem større kapasitet og åpne for muligheten til å ta på seg større leveranser fra blant annet bedriftsmarkedet, og bidra til økt lønnsomhet. – Det er viktig for meg å ha med hjertet og gleden ved det jeg gjør, derfor ønsker jeg nå å ansette en person i 50 prosent stilling som kan hjelpe til med det som er tungt og krevende. Dersom noen er interessert må de gjerne ta kontakt, sier Back. Ektemannen Bjørn Thorbjørnsen hjelper til på fritiden, og driver i tillegg utleie av et anneks på tunet gjennom selskapet Porsvik Bruk, som i fjor hadde 700 gjestedøgn. Så langt i år er det booket 750 gjestedøgn, med fullt belegg fra mai til august. Overnattingstilbudet er svært ettertraktet blant tyske turister.

Les også

Meny