Nominert til Årets Gründer

edit today

Bjørnars Transport, Decca Technology, Live2Learn, Sekkingstad Bilteknikk og Urtemakeriet Kulturbakeri er nominert til «Årets Gründer Region Vest».

Jubelen sto i taket hos Live2Learn i Straume Teknologisenter da telefonen om nominasjonen kom.

– Jeg ble så rørt og glad at det kom en tåre, forteller daglig leder Grethe Bjorøy i L2L flerfaglig opplæringskontor. Live2Learn formidler lærlinger innenfor 20 ulike fag til de 45 medlemsbedriftene sine.

– Lærlinger er fremtiden

Bjorøy forteller at nominasjonen betyr svært mye, ettersom Bjorøy var sentral allerede i oppstarten av fagopplæringskontoret i 2007. Vest Næringsråd var en sentral pådriver i opprettelsen av L2L. I dag er 150 lærlinger tilknyttet L2L.

– Nominasjonen betyr at noen ser hvor viktig arbeidet vårt er. Ungdommene er fremtiden vår og hvis vi ønsker tilgang på dyktige fagarbeidere også i fremtiden, er det viktig å ta imot lærlinger – også i nedgangstider, kommenterer hun. Foruten Bjorøy består staben av Svanhild Hausberg.

Transport og bilreparasjon

Det er styret i Vest Næringsråd som avgjør hvem som blir «Årets Gründer Region Vest», basert på foreslåtte kandidater. Kåringen finner sted på VNRs høstfest 5. november  – meld deg på innen 2.11.!

Sund-bedriften Bjørnars Transport har skapt mange trygge arbeidsplasser og har hatt en sterk vekst siden etableringen i 2000, mens Sekkingstad Teknikk har bygget opp et innovativt bilverksted på Brattholmen til å bli et kompetansesenter innen optimering av bilmotorer.

Teknologi og bakst

Decca Technology på Straume satser offensivt på utvikling og produksjon av elektromekaniske produkter for offshore og maritim industri, og mottok tidligere i år støtte fra SPV/VNR-fondet til et pilotprosjekt med uttesting av LED-gatelys med intelligent styring i Straume Næringspark.

Den siste nominerte kandidaten er Urtemakeriet Kulturbakeri, som har truffet blink med sitt bakeri- og kafekonsept på Algrøy og åpnet nylig kafe nummer to på Fjell.

 

Les også

Meny