Oppfyller boligdrømmer

edit today

– Vi følger kundene helt fra første strek på papiret til huset står ferdig. Man kommer tett innpå folk, og for mange er realisering av boligdrømmen en av de viktigste milepælene i livet. Det handler om mer enn bare å bygge et hus, sier gründer Jarle Turøy. Hellvik Hus Sotra er en av fem bedrifter som er nominert til Årets Bedrift i region vest. De andre kandidatene er CCB, Biomega, Atlantic Offshore og Urtemakeriet. Vinneren kåres på Høstfesten til VNR 1. november. Meld deg på her!

Stas for byggebransjen

– Nominasjonen er en stor anerkjennelse av det vi driver med, men først og fremst er det kjekt at byggebransjen er representert, sier Turøy. Bedriften har eksistert siden 1995. Selv om finanskrisen gikk hardt ut over deler av byggebransjen, forbigikk den Hellvik Hus Sotra i stillhet. De har hatt en jevn økning i omsetning og resultat, og 2012 ligger an til å bli det beste året så langt. Stor tilpasningsdyktighet i et skiftende marked, samt et godt omdømme i lokalmiljøet er blant momentene som juryen har påpekt ved nominasjonen. Franchisebedriften har vært listet som Gaselle i Dagens Næringsliv to ganger, og Årets bedrift i Hellvik Hus-kjeden to ganger.

En revolusjon

I lokalene på Ågotnes surrer lyden av spikerpistoler, en elektrisk sag og lavmælt prat. En trucksjåfør kommer kjørende inn med en stabel vinduer med hvite karmer. Langs en av veggene står deler av en boligdrøm og venter: ferdige husvegger, klare til å settes sammen som byggeklosser. Erfarne hender arbeider med flere vegger. – Fordelen med å bygge ferdig veggene her er at vi holder en jevn produksjon – vi er ikke avhengige av andre aktører for å få gjort jobben vår. Det gir også en bedre kontroll med produksjonen, sier Turøy og legger til at det kan være en utfordring at de utenlandske håndverkerne ofte er vant til å benytte andre byggemetoder. I likhet med mange andre bransjer, sliter også byggebransjen med rekrutteringsproblemer. Kravene om mer energibesparende hus, har utfordret bransjen til å finne løsninger som isolerer bedre, noe som har ført til utvikling av et produkt som Turøy vil kalle en liten revolusjon: – Denne dobbeltsidige spesialtapen har vi fått tilpasset og utviklet i Sveits. Den sørger for at varmetapet fra «skjøtene» er minimalt, sier Turøy, som har 40 års erfaring i bransjen.

Velger tradisjonelt

Hellvik Hus Sotra har i år 44 eneboliger under bygging, i tillegg til en del hytter. Familiebedriften har 23 ansatte og 29 innleide. Sammen med bedriftens arkitekt og boligkonsulent, tilpasser de Hellvik-husene etter kundenes tomter og ønsker. Husets utseende er det første kunden er opptatt av, forteller Turøy. – Deretter ser de på planløsning. Vi har bygget en del funkishus, men erfarer at de mest populære modellene gjerne har litt landlig sjarm og en kombinasjon av det tradisjonelle og moderne. Jeg har inntrykk av at personlig smak styrer valgene mer enn penger, sier han. Turøy ser utelukkende fordeler med å tilhøre en kjede. – Vi får tilgang til markedsføringsapparatet, og med stadig nye lovbestemmelser er det en stor fordel å ikke måtte passe på alt alene. Vi er også en del av et fordelaktig innkjøpssamarbeid, sier Turøy, som ser optimistisk på fremtiden: – Fordelen med denne bransjen er at folk alltid trenger hus å bo i.  

Les også

Meny