«OTD er viktigere enn noen gang»

edit today

Om ti dager samler Offshore Technology Days (OTD) rundt 500 utstillere og det er ventet 25.000 – 30.000 besøkende i Straume Idrettspark.

– Kabalen legges på ny

I en tid hvor Statoils kostnadskutt tvinger leverandører til nedbemanning og omorganisering, våger messesjefen seg på en påstand om at dette åpner for nye muligheter i næringen.

– En slik situasjon stiller krav til leverandørene, som må forsvare sine avtaler og tåle hardere konkurranse fra andre leverandører. Det blir en kamp om de beste leverandørene, påpeker Keilen og legger til at nettopp derfor er det å vise seg frem på OTD så viktig.

Blant leverandørbedriftene er OTD kjent som en effektiv messe. OTD blir arrangert annethvert år i Stavanger og Bergen (Sotra).

Døråpner mot verden

Messen har hatt en kontinuerlig vekst i fire år og går i en mer internasjonal retning, gjennom faglig samarbeid med SPE (Society of Petroleum Engineers).

– Vi opplever økt pågang fra internasjonale delegater som ønsker å gjøre business med de norske oljeselskapene under OTD. Men først og fremst rendyrker vi fokuset på at dette skal være en messe hvor man gjør butikk. Store kontrakter blir inngått under OTD og sånn skal det fortsatt være, sier Keilen.

OTD Student er fortsatt et viktig satsingsområde. OTD henter studenter fra de store utdanningsinstitusjonene til messen.

– For å unngå den samme lønnsspiralen som har ført bransjen inn i den situasjonen vi ser, er det viktig å fortsatt sikre rekruttering av ingeniører og annen kompetanse, påpeker han.

Unntakstilstand

Det har trolig aldri tidligere vært samlet så mange mennesker på ett sted på Sotra. Messen er den største som noensinne er holdt i Bergensregionen. OTD setter regionen på kartet – og lokalsamfunnet på prøve, med Sotra Sportsklubb som teknisk arrangør og Fjell kommune som vertskap.

– Vi utnytter all plass som er tilgjengelig. Arealet er på størrelse med det messearealet vi har i Stavanger. Vi har planlagt for alle tenkelige utfordringer og er trygge på at dette skal blir avviklet på en god måte, sier messegeneral Peter N. Keilen.

Det er knyttet spesielt stor spenning til trafikkavviklingen – som daglig er en flaskehals for pendlerne begge veier. Også der har messearrangøren Offshore Media Group sikret seg, med bemannede redningsbilder på begge sider av broen – klare til å fjerne ethvert trafikalt problem.

Shuttlebusser vil bli satt opp fra Bergen sentrum, Flesland, Kokstad og Ågotnes.

Les også

Meny