OTD-sjef Peter N. Keilen gleder seg til å ta imot 510 utstillere i Stavanger Forum neste uke. Arkivfoto: VNR.no

OTD trekker søksmål mot Stavanger Forum

edit today

Enigheten mellom Stavanger Forum og Offshore Media Group, arrangøren av Norges største årlige oljemesse, sikrer at Offshore Technology Days (OTD) videreføres i Stavanger Forum frem til 2021. Offshore Media Group frafaller alle varslede rettskrav mot Stavanger Forum, heter det i en pressemelding i dag.

Messe-rivalisering

Uenigheten oppsto da styret i Stavanger Forum i begynnelsen av september vedtok å bryte med OTD etter årets messe, for å styrke samarbeidet med konkurrenten ONS. OTD viste til en juridisk, bindende avtale med Stavanger Forum og varslet søksmål. I Stavanger Aftenblad har det kommet frem at både Høyre og ONS har hatt sterk innflytelse på styret i Stavanger Forum, og ONS og Leif Johan Sevland har blitt beskyldt for å presse messekonkurrenten ut av Stavanger. – Dette har vært en vanskelig sak for alle involverte parter. Vi er derfor tilfredse med at vi har fått nødvendige avklaringer som løser interessemotsetningene og gjør at det er mulig å videreføre samarbeidet med Offshore Media Group, sier Cornelius Middelthon, administrerende direktør i Stavanger Forum.

Ønsket mer langsiktig avtale

Peter N. Keilen, Mese- og Konferansedirektør i Offshore Media Group, sier han nå først og fremst er fornøyd med å ha kommet frem til en enighet og at fokuset nå blir å lage en best mulig messe. – Vi ønsket en mer langsiktig avtale enn det vi nå har blitt enige om. Vi ønsket en opsjon for OTD i Stavanger Forum i lang tid utover 2021. Samtidig ønsket vi å rydde usikkerhet av veien, samt bekrefte OTD sin tilknytning og nære forhold til Stavanger. Vi har fått enormt mye støtte fra oljeindustrien og andre, som vi er svært takknemlig for, sier Keilen til VNR.no – Vi har merket oss et sterkt engasjement fra mange i regionen om å finne en løsning. Derfor er vi tilfredse med at Offshore Media Group har akseptert et revidert tilbud om videreføring av OTD i Stavanger Forum, og at vi nå kan legge denne saken bak oss, sier Middelthon i pressemeldingen.    

Les også

Meny