Presenterte seg for næringslivet

edit today

– De med kanel har solgt best, sier Kristian Straume, daglig leder i Lefsekarane UB. Lefser av høy kvalitet, tuftet på tradisjon – men med en moderne vri, er forretningsideen til andreårselevene på Sotra vidaregåande skule.

De unge kokkespirene har smakt seg frem til tre ulike smakskombinasjoner på fyllet: eple, kanel og vanilje. Eplene er sponset av Hardanger Fjordfrukt.

Like bortenfor står gjengen i Lam Beintfram UB med lammeboller laget av kjøtt fra rause sponsorer i Strilalam. Smaksprøvene går unna – noen mener at de med chili og lam smaker best, andre holder en knapp på lammebollene med gulrot og ramsløk eller rosmarin og timian.

Alt er utsolgt når de siste i køen kommer slukøret frem til bordet.

– Vårt fokus har vært å lage et så rent produkt som mulig, uten for mye fett og med god smak – og så kortreist som mulig. Lammebollene er glutenfrie. Vi er opptatt av matsikkerhet i alle ledd, sa daglig leder Janet Smilden i Lam Beinfram UB.

Om noen uker skal elevene få testet sine produkter på kresne dommere i fylkesmessen for ungdomsbedrifter. Elevene på restaurant- og matfag har en tradisjon for å gjøre seg bemerket i slike kåringer og det knyttes stor forventning til bidragene fra Sotra.

Lyst til å handle fra ungdomsbedriftene?

 

Kontakt Lefsekarane UB:

Lefsekarane.ub@hotmail.com

Facebook/lefsekaraneUB

TLF: 93 21 31 36

 

Kontakt Lam Beinfram UB:

Lambeintframub@hotmail.com

Facebook/LamBeintframUB

TLF: 90 51 68 36

 

Les også

Meny