– De med kanel har solgt best, sier Kristian Straume, daglig leder i Lefsekarane UB. Lefser av høy kvalitet, tuftet på tradisjon – men med en moderne vri, er forretningsideen til andreårselevene på Sotra vidaregåande skule.
De unge kokkespirene har smakt seg frem til tre ulike smakskombinasjoner på fyllet: eple, kanel og vanilje. Eplene er sponset av Hardanger Fjordfrukt.
Like bortenfor står gjengen i Lam Beintfram UB med lammeboller laget av kjøtt fra rause sponsorer i Strilalam. Smaksprøvene går unna – noen mener at de med chili og lam smaker best, andre holder en knapp på lammebollene med gulrot og ramsløk eller rosmarin og timian.
Alt er utsolgt når de siste i køen kommer slukøret frem til bordet.
– Vårt fokus har vært å lage et så rent produkt som mulig, uten for mye fett og med god smak – og så kortreist som mulig. Lammebollene er glutenfrie. Vi er opptatt av matsikkerhet i alle ledd, sa daglig leder Janet Smilden i Lam Beinfram UB.
Om noen uker skal elevene få testet sine produkter på kresne dommere i fylkesmessen for ungdomsbedrifter. Elevene på restaurant- og matfag har en tradisjon for å gjøre seg bemerket i slike kåringer og det knyttes stor forventning til bidragene fra Sotra.
Lyst til å handle fra ungdomsbedriftene?
Kontakt Lefsekarane UB:
Facebook/lefsekaraneUB
TLF: 93 21 31 36
Kontakt Lam Beinfram UB:
Facebook/LamBeintframUB
TLF: 90 51 68 36