Flere utdanningsmuligheter og økt rekruttering er noe av det Senter for maritim og offshore drift og vedlikehold skal jobbe for. Illustrasjonsbildet viser lærling Martin Langholmen (t.v) og Sigurd Hope, manager Aker Solutions Training Centre.

Samler ekspertise i nytt Petter Smart-senter

edit today

Bergensregionen har store, tunge teknologimiljø innen drift og vedlikehold, som kontinuerlig utvikler smarte løsninger for olje- og gassnæringen, maritim næring og offshore vind. Nå er miljøet samlet i en interesseorganisasjon. – Det er første steg på veien mot åpningen av et permanent kompetansesenter som vi håper skal være i drift 3. januar 2012, sier administrerende direktør Asbjørn Algrøy i Business Region Bergen (BRB) i en pressemelding.

Ledende driftsby

Bergensregionen er ledende i Norge på drift. Vi har et stort og solid ingeniørmiljø som har fokus på utvikling av spennende og avanserte metoder for drift, vedlikehold og modifikasjon av skip og olje- og gassinstallasjoner, legger Algrøy til. – Tusenvis av ingeniører jobber daglig med å finne de smarteste løsningene. Det gir økt lønnsomhet og sparer næringslivet for betydelige kostnader, kommenterer Magne Husebø i CMR i pressemeldingen. Han har vært engasjert i arbeidet med å utarbeide strategien for den nye interesseorganisasjonen som arbeider for å etablere et permanent Senter for maritim og offshore drift og vedlikehold.

Flere utdanningsmuligheter

Det nye senteret skal blant annet arbeide for et bedre tilbud om teknisk masterutdanning for å samarbeide om forsknings- og utviklingsoppdrag knyttet til drift og vedlikehold. Målet er å sikre tilgang til arbeidskraft med riktig kompetanse. – Interesseorganisasjonen vil bruke høsten på å tilrettelegge for et permanent senter. Utredninger viser at det er behov for senteret. Nå er det opp til næringsliv og forsknings- og utviklingsmiljøene å melde sin interesse for det permanente senteret vi ønsker å få på plass i januar, sier Knut Vindenes fra Reinertsen. Etableringen av senteret er ett av tiltakene i Strategisk næringsplan for Bergensregionen. Det er BRB og NCE Subsea, Maritimt Forum og HOG Energi som er initiativtakerne til senteret. Forprosjektet er støttet av Innovasjon Norge og Hordaland fylkeskommune.

Styret

Knut Vindenes, Reinertsen AS, leder Arne B. Riple, Aker Solutions Subsea Jan Konrad Olseth, Aibel AS Arvid Nøttvedt, Christian Michelsen Research AS Halvor Austenå, Høgskolen i Bergen Geir Arne Rolland, Odfjell Drilling Stig T. Andersen, Bergen Group Efraim Kanestrøm, Rolls-Royce Marine Bård Espelid, DNV Svenn Erik Edal, Deloitte AS Arne Rokkan, CGGVeritas /CGGVeritas Eidesvik Shipmanagment Tore W. Mohn, Aker Solutions AS

Les også

Meny