Satser stort i vest

edit today

Få vite mer om planene for Hanøytangen – meld deg på Januartreffet! Bergensbedriften håper at det nye industrianlegget på Askøy, som skal være ferdig neste sommer, skal være billetten inn i olje- og gassnæringen. Frydenbø Eiendom AS eier en 26 måls tomt ved innkjøringen til Hanøytangen, hvor det skal etableres et kombinert lager/verksted/kontorbygg og en 200 meter lang kai. Hit skal deler av virksomheten flyttes fra Bergen.

Styrker hele regionen

– Vi håper og tror at vår etablering på Hanøytangen vil bidra til å styrke samarbeidet i regionen, med CCB på andre siden av fjorden og nye muligheter for underleverandører på Sotra-siden. Det sier administrerende direktør Rolf-Erik Berle-Jørgensen i Frydenbø Industri AS. – Vi har store forventninger knyttet til de mulighetene dette åpner for, legger han til. Frydenbøgruppen er en familiebedrift som ble startet i Bergen i 1916, og består i dag av tre konsern med en rekke selskaper og 140 ansatte. Kun en liten del av dagens omsetning er offshore-relatert. De er derimot blant landets fremste leverandører av marine dieselmotorer, propellanlegg, turboladere og strømaggregater, og utfører reparasjoner, service og vedlikehold innen industri og shipping.

Kjent på Sotra

– Vi er markedsledende på livbåtmotorer verden over, og har lang erfaring innen skipsmegling, inspeksjonstjenester og elektromekanisk service og salg, sier Berle- Jørgensen. Frydenbøgruppen har også en gunstig beliggenhet i Øksfjord, nær de nye oljefeltene i nord. Berle-Jørgensen kjenner Sotra-miljøet godt, etter 12 år som administrerende direktør i Smith Stål: den første bedriften som etablerte seg i Straume Næringspark. Han har dessuten en fortid som styreleder i Vest Næringsråd.

Les også

Meny