Omvisning i den nye flerbrukshallen.

Se de første bildene fra hallen!

edit today

– Jeg er utrolig stolt over at vi har fått til dette, denne dagen kan nesten måle seg med den dagen vi klarte å få politisk flertall for å bygge hallen, sa Fjell-ordfører Eli Å. Berland da hun la ned den første «grunnsteinen» – et skrin med tegninger av hallen, dagens Vestnytt, BT og BA, samt en hundrekronersseddel, en tohundrekronersseddel og noen mynter. Etter grunnsteinsnedleggelsen fikk ordføreren og resten av følget en omvisning i hallen, før det var klart for kranselag i det som skal bli den nye kafeen i hallen.

– Ny tidsalder for Fjell-idretten

– Med denne hallen får vi en helt annen idrettshverdag. Det er en ny tidsalder for idretten i Fjell, vi vil kunne ta idretten opp til et helt nytt nivå, sier Dan Christensen, leder for Sotra Sportsklubb, til vnr.no. Flerbrukshallen vil få svært fleksible bruksløsninger, med mulighet for å kunne ta imot opp mot 3600 publikummere. VIP-rom og VIP-tribune hører med. I tillegg skal det bygges en fotballhall med et messeområde på 9000 kvadratmeter og 18 meter takhøyde. «Totalpakken» vil være unik i Hordaland – med over 20000 kvadratmeter messeareal. Ferdig utbygd vil idrettsanlegget i Straume Næringspark være det femte største i landet. Han viser til at flere aktører i nærområdet tilrettelegger med konferansefasiliteter, og at «totalpakken» vil være unik i Hordaland – med over 20.000 kvadratmeter messeareal. Hallen og de fritidsaktiviteter som følger med vil dessuten være et betydelig argument for næringslivet i arbeidet med å rekruttere medarbeidere.

Spleiselag

– Vi er ennå ikke helt i mål med finansieringen av fotballhallen. Nå setter vi inn det siste støtet mot næringslivet for å få til et ordentlig spleiselag, slik at vi kommer i mål med de siste 3-4 millionene som vi mangler, sier Christensen. Initiativet til flerbrukshallen kom fra Sotra Sportsklubb for sju år siden. Fjell kommune står for byggingen, og finansierer 90 av i alt 150 millioner kroner. Resten av kostnadene dekkes av Sotra Sportsklubb og diverse tilskuddsmidler. Det er ennå ikke vedtatt en driftsmodell for flerbrukshallen.

Les også

Meny