Remy Mjelstad (t.v) og Ørjan Telle i Knowit jakter flere medarbeidere til den nye avdelingen på Straume. Foto: Inger Elise J. Økland/vnr.no

Ser ingen mørke skyer

edit today

De færreste bedriftene bygger opp egne IKT-avdelinger i dag. Stadig flere innser at virtuelle servere, skytjenester, nærserviceavtaler og fagfolk som tilpasser og får alle maskiner til å «snakke» sammen både er besparende og bedre, skal vi tro Knowit. Knowit er et av de ledende konsulentselskapene i hele Norden. Når de nå etablerer seg i Straume Teknologisenter er det fordi de ser at det er et stort marked her.

«Skredderen»

– Vi ser at rådgiverrollen blir viktigere fordi kommunikasjonsløsningene blir mer komplekse. Vi mener at vi har noe å tilføre denne regionen og vet at lokal tilhørighet er viktig for bedriftene her, derfor har vi valgt å etablere en avdeling på Sotra. Vi skal sette oss på kartet her og bidra til en enklere hverdag for bedriftene, sier senior salgsleder Remy Mjelstad til nettavisen vnr.no. En totalleverandør av kommunikasjonsløsninger går ikke stille i dørene. Første dagen etter innflytting i Straume Teknologisenter delte de ut 200 boller og nytraktet kaffe til sine nye naboer i Straume Teknologisenter – ingen klarte å snike seg forbi uten å hilse på. – Selv om det var tidlig morgen så fikk vi veldig positiv respons, sier Mjelstad.

Når brukerne kan mer enn IT-sjefen

Kommunikasjonen har endret seg. Vi tar i bruk stadig nye tjenester som chat, video, dokumentdeling, IP-telefoni – for å nevne noe. Det er ikke lenger IT-sjefen som kan alt, nå er det brukerne som etterspør de nyeste og mest optimale løsningene. – Alle er på nett til enhver tid, enten det er via mobil, nettbrett eller datamaskin. «Alle» benytter seg av skytjenester i større eller mindre grad, enten det er Facebook, Skype, Netflix eller Spotify. Også i jobbsammenheng går flere og flere bedrifter ut «i skyen» med sine applikasjoner og systemer, sier Mjelstad. Dette stiller større krav til kapasitet og kompabilitet, og ikke minst sikkerhet. Derfor foretrekker mange bedrifter at eksterne fagfolk tar seg av det.

Redd for skyer

– Noen bedrifter er litt redd for å legge informasjon ut i «skyen», særlig for de «skyene» som ikke henger over Bergen. Hos oss kan bedriftene få sin egen private sky gjennom vårt datasenter i Bergen – da har man full kontroll på egne data til enhver tid. Sammen med kunden skreddersyr vi den optimale løsningen for bedriften, sier Mjelstad. Han mener det er en styrke for kundene at selskapet er tilstede lokalt, og samtidig utnytter hele konsernets styrke og ekspertise dersom det skulle være nødvendig.

Fakta

  • Knowit er et børsnotert selskap med 1800 spesialister med spisskompetanse innen IT, Design & Digital og Management
  • Finnes 20 steder i Sverige, 5 steder i Norge, samt i Helsinki, København, Tallin og St. Petersburg. Knowits hovedkontor i Norge er i Bergen

   

Les også

Meny