Strilapylso UB serverte lammepølse på næringslivskonferansen "Kunnskapsbyen" denne uken. I går innkasserte de fire 1. plasser på fylkesmessen for ungdomsbedrifter. Foto: Inger Elise J. Økland/vnr.no

Sikret NM-billett med unik lammepølse

edit today

Det er knapt noen ungdomsbedrifter i landet som har innkassert så mange priser for sine matprodukter som Sotra-elevene. Strilapylso UB viste i går at de ikke er noe dårligere enn sine forgjengere.

NM i april

De unge pølsemakerne innkasserte ikke mindre enn fire 1. plasser, og sikret seg dermed en billett til NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm 28.-29. april. – Det er bare å bøye seg i støvet for fantastisk ungdom fra Sotra vidaregåande skule, sier en stolt faglærer, Eva Danielsen. To bedrifter fra Restaurant- og matfaglinjen på Sotra vidaregåande skule deltok på fylkesmessen. Strilapylso UB gjorde rent bord i både «Beste gastronomiske nisjeproduktet», «Beste yrkesfaglige bedrift», «Beste selgerteam» og «Beste innovative produkt». På Januartreffet til Vest Næringsråd, fikk Strilapylso UB og Sotra Sweeties UB presentere seg og sine produkter. De serverte også smaksprøver og solgte produktene sine på næringslivskonferansen «Kunnskapsbyen», som ble arrangert av Vest Næringsråd, Sotra vidaregåande skule og Gode Sirklar denne uken.

Imponerte dommerne

Elevene har utviklet lammepølse med tre ulike smaksvarianter.  Pølsene er laget av halalslaktet lam, er glutenfrie, saltreduserte, laktosefrie og inneholder bare 7 prosent fett. Danielsen er også opptatt av at elevene gjennom utviklingen av produktet holder liv i det tradisjonsrike pølsemakerfaget. Skolen har lang erfaring med ungdomsbedrifter på Restaurant- og matfaglinjen, og har blitt kåret til fylkesmestre 11 ganger i kategorien Beste gastronomiske nisjeprodukt. Skolen har representert Hordaland i NM hele 10 ganger, og blitt Norgesmester flere ganger. Det er derfor knyttet store forventninger til årets «kull». – De har et stort press på seg, påpeker Danielsen. Les også: Pølsemakere med halalprodukt Lyst til å smake? Bestill produkter fra Strilapylso UB og Sotra Sweeties ved å kontakte Sotra vidaregåande skule!

Les også

Meny