Rundt 40 VNR-medlemmer tok turen til Panorama Konferansehotell i anledning VNR-arrangementet Møteplassen tirsdag.

Skal utvide med 200 ekstra hotellrom

edit today

Det er bare to uker siden hotellet i Austefjorden gjenåpnet etter en omfattende og kostbar ombygging som startet for to år siden. Planene for videre utbygging er klare – men økonomien er ikke på plass. Da VNRs medlemmer fikk omvisning og lunsj på hotellet tirsdag, kom spørsmålet om hvordan hotellet skal håndtere flere hundre konferansegjester når de bare har 57 hotellrom å tilby. Svaret var at hotelleierne ønsker å utvide, men driften fremover vil avgjøre om det lar seg gjøre økonomisk.

Vil erstatte leilighetsbygg

– Reguleringsplanen er godkjent, og vi har planer for hvordan hotellet skal utvides. Kundene avgjør hvor fort dette skjer, innen fem år vet vi mer, sier hotelldirektør Alf Holm Andersen. Han forklarer at man ønsker å utvide i nordvest, der hvor det i dag finnes et leilighetskompleks som gamle Norlandia Marsteinen Hotell tilbød sine gjester. Standarden på leilighetene oppfyller ikke kvalitetskravene til hotellet, de står derfor ubrukte. – Vi tenker å rive bygget, og erstatte det med et nytt tilbygg. Dette har vi ikke planlagt i detalj ennå, sier Holm Andersen. Han mener det likevel er realistisk å tro at dette vil stå ferdig innen fem år. Den største konferansesalen på rundt tusen kvadratmeter skal ferdigstilles innen ett år, samt en marina med gjestebrygge for 20-30 båter. Det er også regulert for rorbuer, og i sørenden av hotellet et amfi. Sund kommune er svært positiv til utbyggingen. – Dette hotellet bidrar til å sette Sund på kartet, og jeg er helt sikker på at ringvirkningene for det øvrige næringslivet i hele regionen vil være betydelige. Nå er det opp til næringslivet å støtte opp om hotellet, dette kan være sentralt i arbeidet med å åpne Sotra som turistområde, mener Ivar Steinsland, som representerte Sund kommune på tirsdagens VNR-treff Møteplassen.

Kommunen må tilrettelegge

Hotellet legger opp til et samarbeid med lokale reiselivsaktører knyttet til aktiviteter som havørnsafari, havrafting, kajakk, klatring, sjøfly og fotturer. – Det er viktig at kommunen tilrettelegger for disse aktivitetene med infrastruktur, vedlikehold av turstier, naustmiljøer og lyngheier i området, legger Steinsland til. Sekkingstad AS er en av flere bedrifter som har hatt problemer med å huse tilreisende. – Vi har en del bedriftsbesøk og lignende. Frem til nå har vi anbefalt gjestene våre å overnatte i Bergen, fordi vi ikke har hatt overnattingsmuligheter som vi har vært fornøyde med. Vi kommer nok til å benytte oss av Panorama heretter, sier administrerende direktør Bård Sekkingstad til vnr.no.

Les også

keyboard_arrow_up