Slik blir Sotraplassen på Straume i desember. Ill: Northern Visual

Slår til med gigantisk julemarked på Sotra

edit today

Det første markedet vil bli arrangert allerede i år, og vil pågå i flere uker: fra 7. desember og helt frem til julaften, forteller prosjektleder Linn Turøy og direktør Thomas Skålnes i Sartor Storsenter. – Dette blir et fantastisk flott julemarked og begynnelsen på en langvarig tradisjon på Sotra, kommenterer de.

Tivoli og julescene

Fiskarbondens marknad arrangeres i samarbeid med Sartor Storsenter, og gikk fra å være et prosjekt i regi av Kysteventyret/Gode Sirklar til å bli et selvstendig samvirke ved årsskiftet 2012/2013. Nå tar aktørene et steg lenger og lager et stort julemarked. Med rundt en million besøk på Sartor Storsenter i desember vil det bli folksomt på julemarkedet. Under et tak av julelys vil det ligge en rekke boder rundt et sentralt restaurantområde like utenfor Sparebanken Vest og Peppes Pizza på Sartor Storsenter. Her vil det bli servert rykende fersk mat, blant annet fra lokale aktører som Urtemakeriet på Algrøy, Glesvær kafe, Skikkelig mat og Hellesøy mat og vin. Det blir salg av lokalbrygget øl og den tradisjonelle tyske vinterdrikken gluehwein. Flere av serveringstedene på Sartor Storsenter vil også ha uteservering, blant annet Peppes Pizza og Zupperia, som begge ligger ut mot Julemarkedet på Sotraplassen.

Femti boder

I de femti markedsbodene blir det lokal mat, lokalproduserte produkter som trearbeid, terrakotta, strikk, søm, keramikk, honning, syltetøy, ost, kniver, nøtter, gløgg, juletrær, blomster, julenek og mye mer. Flere av deltakerne har tidligere deltatt på Fiskarbondens Marknad på Sartor Storsenter. – Vi har fortsatt ledige boder dersom flere ønsker å delta på julemarkedet. Da er det bare å ta kontakt, sier prosjektlederen. Send e-post til linn@sartorholding.no Et tivoli med karuseller vil skape liv og røre på Julemarkedet. Skandinavisk Tivolipark tar med sin splitter nye hestekarusell og flere andre karuseller, forteller arrangørene. På en egen julescene blir det forestillinger under hele markedsperioden. – Vi kommer til å invitere skolene til å vise juleoppvisningene sine på julescenen. I tillegg skal Fyllingsdalen teater ha flere oppvisninger av sitt nye, spektakulære juleshow som vi tror kommer til å bli veldig populært blant barna, sier Turøy.

Tysk inspirasjon

Den tyske tradisjonen med julemarked er en viktig inspirasjon for Julemarkedet på Sotraplassen. – Vi hadde utsendinger til Tyskland i førjulstiden i fjor for å studere den tyske tradisjonen med julemarkeder. Da ble det hentet tips og ideer som har julemarkedet her hos oss, sier Skålnes.

Les også

Meny