– Snart på tide å ansette flere

edit today

Etter halvannet år som ferskt skadedyrfirma i Øygarden må Agila Vest finne flere som kan være med og jakte uønskede dyr.
BARKEBILLEBOOGIE: Slik ser treverk ut etter at stripet borebille har vært på ferde. Behandlingsmetoden kan du se på neste bilde.

– Vi hadde en tøff start de første månedene med all usikkerheten rundt Covid19, men nå har det dratt seg godt til. Vi har vokst såpass at det snart er på tide å ansette flere, forteller driftsleder Betina Larsen.

Agila Vest AS er en ti år gammel bedrift fra Jølster i «gamle» Sogn & Fjordane fylke. Men da nabofylkene slo seg sammen i 2020 ble det vurdert som et godt tidspunkt for å utvide.

Avdelingen på Straume startet opp 1. mars 2020.

– Timingen var jo en smule interessant kan vi vel si. Men hvordan kunne vi vite at Norge skulle stenge ned knappe 14 dager senere, sier Betina Larsen spørrende og ler.

Kom seg gjennom krisen

Driftslederen har med seg skadedyrbekjemper og fagansvarlig Janniche Domansky på Straume-kontoret, i tillegg til regnskaps- og administrasjonsleder Linn Beate Ekerhovd.

Men selv om kontoret og lageret er plassert i Næringsparken på Straume, er oppdragene spredd i rimelig stor omkret: Øygarden, Askøy, Bergen, Voss og Sunnhordland.

Typiske kunder er bedrifter, eiendomsselskap, barnehager, velforeninger, borettslag og privatpersoner. Disse bistår Agila Vest med alt innen skadedyrkontroll.

– Gnagere og insekter som skjeggkre og maur vil folk sjelden ha noe med, hverken på kontoret eller i hjemmet. Vi forebygger, kartlegger og bekjemper raskt og effektivt med skånsomme og moderne metoder, forteller Larsen entusiastisk.

Ta problemet ved roten!
Fagansvarlig i Agila Vest, Janniche Domansky, er spesialist på tiltakene som bør settes inn på de ulike skadedyrene. Her behandler hun et hus angrepet av borebiller.

Agila-gjengen forteller om fortvilte kunder som ringer og forteller at de har fått skjeggkre i hus, maur på kontoret eller rotter i næringsbygget. Uansett skadedyrproblem er det mulig å bli kvitt. I alle fall når man vet hva man holder på med.

– Man må være litt detektiv, og finne årsaken til at det det er så mye maur, rotter eller andre skadedyr der. Da kan vi rive problemet opp ved roten, og sørge for at det ikke dukker opp igjen, sier Larsen.

Garanterer kvalitet

Selv etter en litt røff start har kontoret nå altså fått god vind i seilene. Spesielt privatpersoner får selskapet mye jobb fra.

– Vi er svært godt fornøyde med mottagelsen vi har fått her, og har hatt mye å gjøre. Etter over ti år i bransjen har jeg vært i bedrifter og hjem over store deler av Vestlandet, og møter utrolig mange hyggelige folk, forteller fagansvarlig Janniche Domansky.

Suksessen på privatmarkedet til tross er det fortsatt et stort potensial for vekst hos bedrifter og kommuner. Der har det gått tråere.

– Vi håper jo veldig at flere gir oss en sjanse, og at vi ikke blir avskrevet fordi folk tror vi er for små eller ikke har kompetansen. Snarere tvert imot. Vi er pålitelige, kjappe og løser alle oppgaver. Hos oss skal du være trygg på at du blir godt ivaretatt og at det ikke tar to dager å oppnå kontakt. For oss er hver kunde viktig og jeg garanterer at vi er konkurransedyktige på både produkt, pris og service, lover Betina Larsen.

Les også

Meny