Sotras flotteste lastebil

edit today

Her finner du presentasjonene fra fagseminaret og transportøkonom Finn T. Liens kalkyleverktøy

Target Logistikk stilte med konkurransens eldste lastebil. Den noe spesielt utsmykkede lastebilen var så velholdt at juryen kåret den til Sotras flotteste. Juryen besto av representanter fra DNB, Turbuss Vest og Sotra Bil.

– Dette var veldig kjekt, sier daglig leder Cheryl Whitmore i Target Logistikk.

Med sterk konkurranse fra både Sotra Kran og Scania, var det lastebilen til transportselskapet på Brattholmen som gikk av med seieren i den uoffisielle kåringen i dag. Konkurransen var en del av et transportseminar i regi av DNB, Turbuss Vest og Vest Næringsråd.

Rød og hot

Seminaret samlet et femtitalls deltakere i de nye lokalene til Tellnes Autosenter, og ble avsluttet med grilling og mingling, samt kåring av Sotras flotteste lastebil. Den iøynefallende, røde bilen med et motiv av en noe lettkledd kvinne, høstet mange muntre smil.

– Etter mye om og men har vi landet på den eldste bilen, og det har ingenting med pynten å gjøre, forsikret juryformann Roger Antonesen med et smil og la til:

– Vi synes det er imponerende at bilen er så velholdt og kun har kjørt 800.000 kilometer til tross for sin alder.

Tar bedre vare på bilene

Cheryl Whitmore startet bedriften i 2009 sammen med Øyvind Madsen, som er driftsleder og ansvarlig for utsmykkingen av bilene. De har i dag 15 ansatte og 25 biler totalt. De tilbyr langtransport og lokaltransport, varebiler og godstransport.

– Alle våre biler er spesielle. Pynten er der fordi vi har en følelse av at sjåførene behandler bilene bedre og er stolte når de kjører dem. Bilene skiller seg ut i mengden og er fine. Våre sjåfører vasker bilene sine hver dag, forteller Madsen.

Det er Magne Madsen som tar seg av vedlikeholdet av bilene, noe han setter sin ære i – det var tydelig for juryen som foruten Antonesen, besto av Egil Hauge i Sotra Bil og Jostein Nesse i Turbuss Vest.

 

 

Les også

Meny