Spektakulært er deres mellomnavn

edit today

Når TV-bildene fra et av verdens aller største idrettsarrangementer ruller over skjermene i september 2017, ser vi resultatet av det berømte «kjøkkenmøtet» hjemme hos sykkelentusiastene Yvonne Torgersen Hetlevik og Bjarte Hetlevik, som begge er sentrale i Cyckleklubben Sotra.

– Ideen kom opp mens jeg satt og pratet med Steinar Remme og Frode Nyhammer fra sykkelgjengen til Fana IL. Vi involverte Yvonne og ballen begynte å rulle, forteller Bjarte Hetlevik.

Spektakulært

Bak dem strekker Rongesundet bru seg majestetisk mot blå himmel og solskinn, mens vinden pisker hvite skumtopper mot svaberg og skjær i det fjerne.

Natur, kultur og kyst er noe av det man ønsker å vise frem for mer enn 300 millioner TV-seere de ni dagene sykkel-VM pågår i september 2017. Så tett på byen – og så spektakulært nær havgapet. Her skal verdens beste syklister passere under herrenes lagtemporitt, som vil starte på Tjeldstø.

Sykkel VM Bergen 2017 har for lengst vokst ut av hendene på intiativtakerne, men Yvonne holder fortsatt i trådene som styremedlem i Bergen VM 2017.

Spinoff

Bjarte Hetlevik har nå gått i spissen for å arrangere tidenes første triathlon i Øygarden 9. august i år, gjennom Pådriverne AS.

– «Coastman» er en spinoff av sykkel-VM, som skal bli et årlig arrangement, sier Bjarte og forteller om bakgrunnen for ideen.

– Etter å ha syklet en del år ville jeg utfordre meg selv. Jeg fullførte det som regnes som verdens tøffeste triathlon, «Norseman» i Hardanger i 2010, da tanken slo meg at Øygarden med sitt flate terreng ville være mer egnet ut fra tanken bak det originale triathlon på Hawaii, sier han.

I samarbeid med gode venner ble slagplanen for Coastman laget.

– Vi er et sterkt team: Line Thorsdalen, Lillian Bøe Larsen, Gunnar Larsen, Lars Magne Landro, Yvonne og jeg står samlet om arrangementet.

«Galskap»

I «Coastman» skal terskelen for å delta være lav. Et triathlon består av et fulldistanse marathonløp, svømming og sykling. Man kan delta på hel eller halv distanse, eller stille med lag og svømme sykle eller løpe.

– Alle skal kunne være med på denne galskapen. Vi skal ha det kjekt sammen med kjekke folk! Enda så nerdete dette kanskje er så har vi bare fått positive tilbakemeldinger og mye positiv energi fra folk og næringsliv. Entusiasme smitter og aktivitet skaper aktivitet, skyter Yvonne inn.

Målet med «Coastman» er å få folk opp av sofaen, utfordre seg selv og oppleve gleden ved å fullføre. De håper også at bedriftene stiller med lag. Selv slet Yvonne seg opp av sofaen og begynte å trene mens hun hadde sjefsjobben i Norske Ventiler, og sykler fortsatt etter sju kne-operasjoner.

– Dugnadsånden er på plass, venner, slekt og frivillige stiller opp og synes det er gøy: Mamma serverer saft, tante smører baguetter og barna våre står vakt, forteller paret med entusiastiske smil.

Yvonne er administrerende direktør i Magnus M. Thunestvedt AS og har en rekke styreverv. Idedugnader ved kjøkkenbordet blir det likevel tid til.

– Først sykkel-VM, så triathlon – hva blir det neste?

– Vi har mer på gang, men det er for tidlig å si noe om, svarer de to hemmelighetsfullt.

Les også

Meny