Statoil vil leie hos CCB

edit today

– Avtalen inkluderer også opsjon på leie av lokaler som skulle bli ledig i ti-årsperioden. Vi har også en stor eiendom på Kollsnes som kan utnyttes dersom behovet skulle bli større, opplyser administrerende direktør Kurt Andreassen til vnr.no.

Leieavtalen med Statoil sikrer CCB forutsigbare inntekter på bygningsmassen.

Overtar på Mongstad 1. juli

Siden det ble kjent at Statoil vil flytte all forsyningsvirksomhet til Mongstad, har nedbemanning vært uunngåelig og arbeidsstokken er nær halvert. Et tretti-talls personer har søkt om å få jobbe på Mongstad.

CCB kjøpte Mongstadbase i vår og fra 1. juli vil CCB styre all forsyningsvirksomhet for Statoil på Mongstad, på oppdrag for morselskapet Nor Sea Group.

– Vi er helt i rute, sier Andreassen, som ser frem til å komme i gang med driften på Mongstad.

«Centre of excellence»

Bedriften vil få en sentral rolle i morselskapet Nor Sea Group fremover, som eier en rekke baser langs norskekysten.

– Vi er tildelt en rolle som «centre of excellence» knyttet til vedlikeholdstjenester: yard service og subsea. Dette er veldig spennende og innebærer at vi skal styre all aktivitet på dette området fra Ågotnes, sier Andreassen.

CCB jobber kontinuerlig med å få på plass annen virksomhet på Ågotnes og kompensere for inntektssvikten, og har blant annet tatt initiativ til tettere samhandling med naboene Aker Solutions og FMC Technologies, som også er hardt rammet av nedbemanning.

De ønsker å utnytte synergiene av energiklyngen og styrke posisjonen som subseasenter.

Samarbeid med Aker og FMC

– Vi ser på hvordan vi kan bruke vår kompetanse i fellesskap til å skape muligheter i klyngen og komplettere miljøet her ute. Vi har hatt mange møter og har utarbeidet mandat for en styringsgruppe som skal jobbe med dette, sier Andreassen.

– Ettermarkedet skal opp igjen og da skal vi være her. I mellomtiden skal vi bruke tid på strategi og å danne allianser. Og vi skal fortsatt være en plagsom konkurrent i markedet på yard service, sier han med et optimistisk smil.

Les også

Meny