Statsministeren prøvde Digg Læring

edit today

Onsdag åpnet statsminister Erna Solberg Offshore Technology Days (OTD) i Sotra Arena.

− Jeg vil berømme arrangørene for å invitere elever til messen. Oljenæringen kommer fortsatt til å ha en lang horisont foran seg. Vi har behov for dyktige hoder og kompetanse, sa statsministeren i åpningstalen.

Erna hadde det svært travelt, men tok seg likevel god tid til å besøke standen til Knappskog skule på OTD-messen.

3

− Høydepunktet var da Erna kom

− Det var gøy at statsministeren kom bort og ville prøve. Hun var flink, forteller 10 år gamle Vera.

Vera og klassekameratene viste frem elevarbeider som koding av brønnboring, som er relatert til oljesektoren.

− Høydepunktet var da Erna kom inn og ville prøve brønnboringen vår og viste at hun var interessert. Det er vi veldig fornøyd med, sier Odd Erik Kjeldstad, rektor ved Knappskog skule.

Knappskog har gjennom sin satsing Digg Læring kommet svært langt i å fremme digitale ferdigheter hos sine elever og samtidig knytte dette til lokalt kompetansebehov.

8

En populær stand

Dette er første gangen en barneskole har utstilling på oljemessen og responsen har vært god.

− Det har vært mange på messen som har vist interesse for det vi holder på med og det er kjekt. Vi er veldig fornøyd med å bli invitert med på messen, sier rektor ved Knappskog skule.

Han benytter anledningen til å rose det skole- og næringslivsamarbeidet Vest Næringsråd legger opp til gjennom Kunnskapsbyen i Vest.

− Det gir elevene motivasjon i det arbeidet de gjør og at de får vist det frem her på messen, påpeker Kjeldstad.

1

Fakta:

  • Digg læring er et pilotprosjekt for 1. 5. og 6. trinn og innføringsklassen ved Knappskog skole. Målet er å fremme ferdigheter for det 21. århundret med vekt på digital undervisning.
  • Kunnskapsbyen i Vest er et omfattende skole-næringslivssamarbeid i regi av Vest Næringsråd og flere skoler. Det skal bidra til å sikre fremtidig kompetanse lokalt.

Les også

Meny