Storbank til Sotra

edit today

– Vi satser i ett av Norges mest ekspansive områder, kommenterer Alvhild Tofterå Berge, regiondirektør for privatmarked i Bergensregionen.

På plass før jul

Sparebank 1 SR-Bank skal etter planen være på plass i Postens lokaler i Sartor Storsenter før jul. Planen er at banken skal inn i splitter nye lokaler på gateplan vis-a-vis det nye Thon-hotellet i Sotra Kystby om to års tid, opplyser Berge til vnr.no.

– Beslutningen om å etablere en avdeling på Sotra skyldes først og fremst etterspørselen. I tillegg er lokal forankring i tråd med bankens grunnleggende verdier. Vi ønsker å sette fotspor i ulike regioner, sier Tofterå Berge.

Sundsokningen legger ikke skjul på at den sterke næringsutviklingen i regionen er av betydning for at Norges nest største bank velger å åpne filial sentralt på Straume.

– Vi vil ha mer

– Sartor er handelssentrum på Sotra, i Fjell kommune som har stor vekst – og dermed et naturlig sted for oss å satse. Vi har allerede gode relasjoner på Sotra. Nå skal vi ta nye steg, legger Berge til.

-Vi er veldig fornøyde med utviklingen vi har, men vi er offensive og vil ha mer. Målet for de neste fem årene er klart; vi skal bli den viktigste totalleverandøren av finansielle tjenester i vest, sier Erik M. Throndsen, regiondirektør for næringslivsavdelingen til SpareBank 1 SR-Bank i Hordaland.

– Sotra og Øygarden har et veldig spennende næringsliv med svært gode framtidsutsikter. Vi har et solid konsern i ryggen med stor kompetanse på blant annet oljeservice. Vi har stor tro på at vår tilstedeværelse i området vil gi mange spennende forretningsmuligheter, fortsetter Throndsen.

Fakta

  • SpareBank 1 SR-Bank etablerte seg i Bergen i 2006. Åtte år senere har banken et samlet utlån på over 20 milliarder kroner i regionen
  • SpareBank 1 SR-Bank har rundt 15.000 kunder i Bergen og bykommunene rundt og 75,5 årsverk i regionen

Les også

Meny