«Sunne vafler – er det mulig?»

edit today

– Dette er en hobby som har utviklet seg over tid, forteller gründeren av enkeltpersonforetaket Rayma Agenturer til vnr.no. Han driver med salg av storkjøkkenutstyr og salg og utleie av sukkerspinnmaskiner, slushmaskiner og lignende. På fritiden jobber han med å utvikle sukkerfrie produkter.

Han forteller at hobbyen erstatter mer og mer av arbeidshverdagen og målet er å gjøre salg av sukkerfrie produkter til et levebrød.

– Etter ti år som bussjåfør har jeg selv noen kilo for mye og har savnet et sunnere alternativ til sukkerholdige produkter, derfor er jeg veldig engasjert i dette, sier han.

Sunnere alternativ

I samarbeid med norske Wero har Marcussen utviklet flere sukkerfrie og sukkerreduserte produkter.

Vaffelmixen er kun søtet med steviaplanten, som frem til 2014 var ulovlig i Norge. Utviklerne har jobbet med det sukkerfrie alternativet i fem år, sammen med fabrikker i Tyrkia og Italia – som er kommet mye lengre enn Norge på bruk av stevia som søtningsmiddel.

– Vi er opptatt av at sunnhet ikke skal gå på bekostning av smak, og har derfor brukt mye tid på produktutvikling og balansering av smakene. Vår Slush Ice inneholder 80 prosent mindre sukker enn annen slush på markedet, men smaker like godt, mener Marcussen.

Popcorn og sukkerspinn

– Responsen har vært veldig positiv og hobbyen tar mer og mer tid. Målet er å skape et levebrød av dette. Utfordringen er å få ned prisen på produktene til et konkurransedyktig nivå slik at matvarekjedene vil ta dem inn i butikkene, sier Fjell-sokningen, som driver Sukkerspinnboden.no – en del av Rayma Agenturer.

Softis tilsatt kostfiber er et annet produkt de har utviklet. Popcorn lages på «gamlemåten» og er et sunt alternativ til potetgull og annen fet snacks, med sunne oljer. Kokosolje er byttet ut med rapsolje.

– Neste uke venter vi vareprøver på en nyutviklet sportsdrikk, der stoffer som øker hjerterytmen er erstattet av naturlige energigivende ingredienser som ginseng og guarana. Jeg er spent på hvordan den smaker, sier Marcussen.

Inntil videre er det storkjøkken-utstyr og maskiner som opptar mesteparten av dagen hans.

– Jeg ønsker ikke å ta noen økonomisk risiko og tar ett skritt av gangen, sier han optimistisk.

Les også

Meny